Херсонські школярі - переможці всеукраїнських та міжнародних змагань з ракетомоделювання

Насиченим, повним яскравих вражень та перемог були літні канікули для вихованців  Херсонського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Херсонської міської ради.  Вихованці гуртка моделювання ракет Центру технічної творчості зі своїм тренером – керівником  гідно представили  місто Херсон  у різноманітних змаганнях з ракетомодельного спорту.

Так, у змаганннях на Кубок Дніпра, що проходив наприкінці липня на аеродромі «Кам’янка» у  м. Дніпро команда вихованців Центру науково-технічної творчості учнівської молоді посіла 6 призових місць:  тренер команди  Віталій Сидоренко виборов одразу два призових місця, а його вихованці стали призерами змагань:  Бідовський Валерій  - у класі моделей S-2Р,  S-4-А, Бакеренков Андрій - у класі моделей S-9-А,  S-2Р.

За результатами  XXI Міжнародних  змагань  з ракето модельного спорту на Кубок ім. М.К. Янгеля (27.07.17 – 30.07.17) вихованці Центру технічної творчості посіли призові місця та були нагороджені  медалями, дипломами та кубками: Бакеренков Андрій у класі моделей S-663 зайняв ІІ місце, у класах моделей S-9-А та S-4-А -ІІІ місце; Бідовський Валерій  у класі моделей S-891 - ІІІ місце.

Влітку спортсмени із 11 областей України брали  участь у ІV  етапі Кубку України з ракетомодельного спорту на Кубок Корольова, серед яких значних здобутків у в особистій першості досягли і херсонці: Сидоренко Віталій – ІІ місце в класі моделей S-6-А (вікова категорія «дорослі»); Бідовський Валерій – ІІ місце в класі моделей S-4-А,  Бакеренков Андрій – І місце в класі моделей S-9-А (вікова категорія «юніори»).

У липні 2017 року в м. Ніжин також відбувся чемпіонат України з ракетомодельного спорту, до якого долучилися 26 команд з 11 областей України. Збірна  команда міста  Херсона була представлена 5 учасниками у вікових категоріях «дорослі», «юніори» та здобула 6 призових місць  у командній першості. В особистій першості переможцями стали Бідовський Валерій - І місце у класі моделей  S-4-А;  Бакеренков Андрій - ІІ місце у класі моделей S-4-А, S-9-А.

Найбільш визначною подією для вихованців Центру технічної творчості стала участь у чемпіонаті Європи з  ракето модельного спорту, який проходив з 19 по 25 серпня 2017 року в Куявсько-Поморському воєводстві м. Влоцлавек (Польща) та зібрав учасників з 17 країн світу. До складу збірної команди України знову ж таки увійшли херсонці: Бідовський Валерій та Бакеренков Андрій, які  у віковій групі «юніори» зайняли призові місця та принесли Україні дві бронзові медалі: Бідовський Валерій у класі  моделей ракет S4А - зайняв ІІІ місце; Бакеренков Андрій у класі моделей ракет S8D - ІІІ місце.


Фото:

Нашi партнери