Держава збільшила винагороди чемпіонам та призерам Олімпійських ігор

Спортсменам України – чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та їхнім тренерам збільшено грошові винагороди.
Так, починаючи з Ігор ХХХ Олімпіади чемпіонам, призерам  Олімпійських ігор виплачуватимуть за здобуте I місце – 125 тис. доларів США,  за II місце – 80 тис. доларів, за III місце – 55 тис. доларів США. Таку ж суму відповідно виплачуватимуть їхнім тренерам чи тренерському складу. Відповідну постанову "Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2010 р. № 91" Кабінет Міністрів України ухвалив на своєму  засіданні у середу, 1  серпня 2012 року.
Винагороди виплачуватимуть за рахунок коштів державного бюджету. Виплати здійснюються у гривнях за офіційним курсом гривні до долара США, встановленим Національним банком на дату виплати винагород.

У вступному слові на засіданні Уряду Прем'єр-міністр Микола Азаров сказав: "Вони (спортсмени) мають знати, що їхні досягнення Україна оцінює не гірше, ніж інші країни. Тому на розгляд Кабінету Міністрів вноситься питання про збільшення розміру винагороди нашим спортсменам за чемпіонські звання і призові місця. Я вважаю, що це абсолютно правильно - і з огляду на те, скільки тяжкого труда вкладається в перемогу, і на те, який високий престиж дають перемоги нашій державі".

Нагадуємо, що раніше, відповідно до попередньої редакції пункту 1 Постанови № 91, спортсменам України – чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та їхнім тренерам передбачено винагороди: за І місце – 100 тис. дол. США, за ІІ – 70 тис.дол. за  ІІІ – 50 тис.дол. США.


Фото:

Нашi партнери