Шаховий турнір пам’яті Валерія .Войнаревича


 З 10 по 17 вересня 2016 року в шаховому клубі каховського Палацу культури «Меліоратор» відбувся традиційний відкритий міський турнір з шахів, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Валерія Олексійовича Войнаревича.

Змагання, що проводились у рамках заходів з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту та 226-ї річниці з Дня заснування м. Каховки, були організовані Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради, при організаційній підтримці відділу культури міської ради. Спонсорську підтримку для нагородження призерів турніру надав приватний підприємець Олег Олійник.

Цього року в турнірі взяли участь 35 шахістів різного віку з Каховки, Нової Каховки та Берислава, серед яких міжнародний майстер та чотири кандидати у майстри спорту з шахів.

Змагання проходили за швейцарською системою з 11 турів (з рейтинговим жеребкуванням) та контролем часу 20 хвилин на партію кожному з учасників.

Спортивна боротьба протягом усієї турнірної дистанції була напруженою та безкомпромісною. У підсумку одразу два учасники набрали по 9,5 очок з 11 можливих. 
За кращими додатковими показниками переможцем шахового турніру пам’яті заслуженого тренера України  В.О.Войнаревича 2017 року став каховчанин, кандидат у майстри спорту Максим Усанов. Кандидат у майстри спорту Артур Ралко (Каховка) – на другому місці. Бронзовим призером змагань з 9 очками стала міжнародний майстер Юлія Зінкевич (Нова Каховка). Четверте місце в турнірі здобув кандидат у майстри спорту з Каховки Дмитро Кузьоминський (7,5 очок). Всі ці спортсмени є учнями Валерія Олексійовича Войнаревича.

 У заліку серед ветеранів кращий результат показав каховчанин Валентин Пидорич (7,5 очок), у якого також п’яте місце у загальному заліку. Друге місце серед ветеранів у каховчанина Всеволода Рябошапки (7 очок), а третє розділили новокаховчанин Володимир Якуба та каховчанин Олег Пільщіков (у них по 6,5 очок). 

Кращий результат на жіночій дошці показала каховчанка Євгенія Ралко (6 очок), а серед юнаків та дівчат - вихованці відділення шахів КЗ «ДЮСШ» Каховської міської ради – Денис Здольник і Євгеній Шешеня (по 6 очок), Ростислав Надєєв (5,5 очок), Олександра Зеленяк та Поліна Бабій. 

За підсумками турніру переможці та призери турніру були нагороджені почесними дипломами, медалями та цінними призами від організаторів та спонсора турніру. 

Попереду у каховських шахістів нові змагання. Вже 24 вересня в шаховому клубі МПК «Меліоратор» о 10.00 стартує «Кубок Каховського шахового клубу – 2017» повідомив  головний  суддя змагань Олег Пільшиків


Фото:

Нашi партнери