У Києві урочисто провели національну збірну на Ігри Нескорених

19 вересня відбулись урочистості з нагоди від'їзду національної збірної України для участі в Іграх Нескорених, які проходитимуть з 22 по 30 вересня у Торонто (Канада).

До основного складу української команди входять 15 осіб, членів резерву -  11.  Вони змагатимуться у 6  видах спорту, а саме: стрільба з лука, атлетика, веслування на тренажерах, пауерліфтинг, плавання та велоспорт на шосе.

До членів збірної звернулась Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона зазначила, що Україна вперше бере участь у цих міжнародних спортивних змаганнях.

Іванна Климпуш-Цинцадзе впевнена, у Торонто поїде команда сильних і мужніх однодумців, надзвичайних людей, які захищали та готові надалі захищати інтереси своєї Батьківщини.
«Це команда, яка постійно доводить, що не існує перешкод у прагненні до перемог всупереч будь-яким обставинам. Ваш приклад надихає не тільки ваших побратимів, а й всю Україну. Він є необхідним для багатьох військовослужбовців – звільнених зі служби і тих, які ще залишаються на передовій», - наголосила вона.

Посадовець висловила сподівання на довготривалу співпрацю України з важливим та надзвичайно емоційними проектом – «Іграми Нескорених» та впевненість, що вся країна, затамувавши подих, з вірою у перемогу стежитиме за виступами співвітчизників.

«Пишаємось, що причетні до такої важливої державної події», - наголосив заступник Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Микола Мовчан.
Заступник Міністра зауважив, що спорт — це унікальний потужний інструмент реабілітації та соціальної інтеграції: «Наша молодь, наші спортсмени рівняються на вас, на вашу силу духа, силу волі. Будемо вболівати за спортсменів, тренерів, за всю Україну!» - наголосив Микола Мовчан.

У свою чергу, капітан збірної Олександр Писаренко запевнив, що команда налаштована найсерйознішим чином та старанно тренується кожного дня, щоб гідно представити країну на світовому рівні.

На церемонії відзначалась величезна спільна робота з залученням Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді та спорту, Міністерства закордонних справ під керівництвом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. А також висловлювалась вдячність партнерам проекту, серед яких Агенція з питань постачання НАТО, Crown Agents, СТБ, паливний партнер КЛО, партнери з протезування учасників та кандидатів до збірної.

Нагадаємо, «Ігри нескорених» (Invictus Games) – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов`язків. «Ігри нескорених» уперше пройшли в 2014 році в Лондоні. Участь у них узяли 13 країн з Європи, Азії, Північної Америки та Океанії.На другі Ігри в американському Орландо приїхали вже військовики 15 країн.
Серед держав, які вже зголосилися до участі в IG – 2017, будуть представлені збірні 17 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Голландія, Нова Зеландія, Румунія, США, Великобританія та Україна.
Україна та Румунія вперше братимуть участь у спортивних міжнародних змаганнях такого формату. До  складу хбірної України входить також  представник Херсонської області- офіцер Національної поліції України Павло Стрюк.


Фото:

Нашi партнери