У Генічеському районі пройшла спартакіада органів місцевого самоврядування

З 15 по 17 вересня у с. Стрілкове  Генічеського  району на базі пансіонату «Сокіл» КБ «Південий» відбулася обласна Спартакіада органів місцевого самоврядування Херсонщини.

У ній взяли участь близько 300 депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування 15 збірних команд з різних районів (міст обласного значення) Херсонщини, таких як: Бериславський, Великоолександрівський, Великолепетиський, Верхньорогачицький,  Генічеський район, Іванівський, Каховский, Нижньосірогозький, Нововоронцовський, Новотроїцький, Олешківський Чаплинський, райони, міста  Гола  Пристань та Нова Каховка.  Також серед учасників – команда Херсонської обласної ради.

З
вітальними словами до присутніх звернулись голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов та голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов.

Голова обласної ради Владислав Мангер  подякував всім, хто присвятив свої вихідні дні участі у змаганнях, наголосивши: «Ми з вами – найяскравіший приклад того, що коли є бажання й розуміння, можна об’єднуватися і робити важливі справи. Чому спартакіада серед органів місцевого самоврядування є набагато важливішим заходом, ніж будь-кому може здатися? Тому що ми будуємо нову державу, ми часто наголошуємо з екранів телевізорів і у друкованих ЗМІ про важливість здорового способу життя для нашої нації. Тож, нам і приклад показувати.»

Положенням про Спартакіаду передбачалось визначення переможців у загальнокомандному заліку, особистій першості за окремими видами спорту та у ігрових видах спорту. Програма змагань  включала в себе 5 видів спорту: міні-футбол, волейбол, настільний теніс, шахи, шашки.

Змагання між командами були досить напруженими та цікавими, кожна з них прагнула перемогти. Та перемогли найсильніші. Ряд районних радї і міськвиконкоми вже на початку тижня поінформували  на своїх сайтах своїх виборців, як виступили команди та окремі депутати на Спартакіаді.

Так,  представники команди Великоолександрівського району за підсумками змагань великоолександрівці зайняли   3 місця: Володимир Калнаус (шахи), Віталій Деркач  (шашки),  Дмитро Семенюк (настільний теніс).  У номінації «Кращий спортсмен серед жінок» кубок отримала голова районної ради Світлана Гречана.

Збірна команда представників місцевого самоврядування Верхньорогачицького району посіла загальнокомандне 10 місце. У своїй підгрупі команда з футболу зайняла 2 місце, волейболу - 3. 
Депутат Чистопільської сільської ради  Олександр Шершень зайняв 1 місце у підгрупі та вийшов у півфінал у змаганнях з настільного тенісу. 
Депутат Ушкальської сільської ради Володимир Політанський посів 2 місце у змаганнях з шахів у підгрупі,  де змагалися команди м Нова Каховка, Іванівського та Голопристанського районів.
Депутат районної ради Юлія Марцафель посіла 10 місце у загальнокомандних змаганнях з настільного тенісу.   Підводячи підсумки змагань команди голова Верхньорогачицької районної ради Геннадій  Нестеренко подякував всім, хто присвятив свої вихідні дні участі у змаганнях та за розуміння і підтримку депутатів районної ради М.Ф. Міщенка, А.А. Подольського, С.С. Борозенця.
 
Активну участь у Спартакіаді взяла команда Іванівського району. До збірної команди району, яку представила голова районної ради Людмила Павленко, ввійшли найактивніші представники місцевого самоврядування.  За підсумками змагань з 5  видів спорту іванівці завоювали такі місця: з волейболу – 4 місце, футболу – 5 місце. Слід відзначити Тимофія Басича, який продемонстрував гарну гру та здобув у нелегкій боротьбі 2 місце з шашок. В загальному заліку команда зайняла 7 місце серед  збірних команд районів області.

Збірна команда Нової Каховки була сформована винятково з представників  депутатських корпусів двох міських (Таврійська та Новокаховська),  сільської (Райська) та селищної (Дніпрянська) рад. В  інтелектуальних видах спорту  новокаховська  команда показала  дуже гхороші результати. Однак в командних видах спорту, за підсумками нарахованих очок,  новокаховчани посіли 11 загальнокомандне місце. 


 


Фото:

Нашi партнери