Прем'єр-міністр пропонує спорудити в кожному регіоні сучасні спортивні комплекси

Розвиток спорту, підтримка здорового способу життя є однією з базових цінностей державної політики, важливою складовою ідеології перетворень нашого суспільства. Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ,  на цьому наголосив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України  1 серпня 2012 року.

Глава Уряду повідомив, що під час відвідання 31 липня Школи олімпійського резерву він запропонував на розсуд молодих спортсменів, тренерів, досвідчених і заслужених діячів спорту таку ідею: започаткувати програму під умовною назвою «3 на 27». Йдеться про те, щоб в кожному регіоні за кілька років збудувати цільові спортивні центри з такою тріадою: «стадіон-басейн-багатофункціональний спорткомплекс». І з такого плацдарму розпочати підготовку спортсменів олімпійського класу, а також поширення фізичної культури до кожного райцентру, до кожного населеного пункту.
«Спортсмени підтримали ідею, - повідомив Микола Азаров, -  Давайте почнемо її практично розробляти».

Прем’єр-міністр доручив Міністерству освіти і науки, молоді та спорту разом з Міністерством фінансів та іншими міністерствами і відомствами створити таку загальнонаціональну програму, забезпечити її фінансування.

«Треба приділяти більше уваги вихованню і підготовці олімпійської зміни,  молодих спортсменів. У нас багато чудової талановитої молоді, яка має здібності у великому спорті. Треба їх стовідсотково реалізувати», - наголосив Микола Азаров.

Водночас він зазначив, що йдеться не тільки про медалі на міжнародних змаганнях, про престиж держави. Видатні приклади спортивних досягнень, особистості великих спортсменів надихають країну, надихають людей наслідувати чудовий приклад.

«Результат такого підйому - здорова нація, а отже – могутня і квітуча країна. Це наша мета», - наголосив Глава Уряду.

Херсонська обласна державна адміністрація
 


Фото:

Нашi партнери