У Бериславі відбувся міський етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя»


21 вересня 2017 року  у м. Бериславі на базі Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 проведено майстер-клас з елементами змагань міського етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя», ініціатором і засновником якого  є Національний олімпійський комітет України.

Захід спрямований на реалізацію одного з важливих напрямів діяльності Міжнародного олімпійського комітету – заохотити дітей та молодь району до спорту, сприйняти його філософії, жити за олімпійськими цінностями – дружби, досконалості та взаємоповаги, а також залучити їх до активних занять фізичною культурою та спортом і адаптувати до здорового способу життя.

Учасники спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя» змагалися за програмою змагань, яка включає три складові: спортивну, освітню та культурну частини. Це п’ять випробувань: «Презентація команди «Ми - олімпійська надія України», «Олімпійська вікторина-квест», «Презентація стіннівки», «Комплексна естафета» та рухлива гра «Хрестики-нулики».

У конкурсах «Презентація команд», «Презентація стіннівки» юні «лелеченята» показали свої художньо-естетичні здібності. Свою спритність, швидкість, уміння та набуті навички діти демонстрували під час проведення спортивної комбінованої естафети. Найбільш видовищним та найзапеклішим видом змагань була рухлива гра «Хрестики-нулики». У  змаганнях «Олімпійська вікторина-квест» демонстрували знання історії Олімпійського руху, олімпійців Бериславщини, Херсонської області.

Рух, поступ уперед, життєвий оптимізм та невичерпна енергія стали помічниками юних «лелеченят» у спортивних змаганнях. Учасники продемонстрували неабияку жагу до перемоги. Поєдинки пройшли в захоплюючій боротьбі, а інтрига щодо переможця тривала до останніх вирішальних хвилин. Усі школярі проявили себе справжніми спортсменами, готовими до чесної боротьби за звання бути кращими олімпійськими «лелеченятами».

І ось настає хвилююча мить – визначення команди-переможниці для подальшої участі у фінальному районному етап.

У напруженій боротьбі за сумою балів, набраних за результатами окремих видів програми заходу,  І місце здобула команда  Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1; 2 місце – команда Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3;   3-4 місце – команди Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4 та  №5.

Джерело: Бериславська РДА


Фото:

Нашi партнери