Сумні підсумки чемпіонату світу з академічного веслування

30 вересня  у місті Сарасоті-Брадентоні (США) фінішувала найзначніша подія веслувального сезону 2017 року - чемпіонат світу з академічного веслування. Протягом 8 днів у змаганнях взяли участь команди з 69 країн світу, 936 представників яких змагалися у 382 човнах.

У медальному заліку чемпіонату світу перемогла команда Італії, на рахунку якої 9 нагород, 3 з яких - золоті. На другому місці збірна команда Нової Зеландії, у якої 7 нагород (3 золоті). Замикає трійку призерів команда Австралії з 6 нагородами (3 - золоті). Господарі змагань, збірна США - найчисельніша команда - 6 нагород, але без «золота», на 17 місці.

Збірна команда України у складі 29 спортсменів, завдяки двом срібним нагородам пара-веслувальників, посіла 19 місце у загальному медальному заліку.

Результати української збірної команди за екіпажами наступні:

В  елітній програмі

М1Х – Максим Ращепкін - 25 місце серед 40 одиночок;

ML2X - Ігор Хмара та Станіслав Ковальов - 9 місце серед 24 команд;

М4Х – Юрій Іванов, Олександр Лук’яненко, Сергій Гринь та Іван Довгодько - 11 місце серед 15 екіпажів;

М8+ - Владислав Богоявленський, Максим Боклаженко, Дмитро Гула, Антон Холязніков, Артем Верестюк, Олександр Надтока, Дмитро Міхай, Артем Мороз та стерновий Олександр Коновалюк - 9 місце серед 12 команд;

W1Х – Ольга Гурковська - 19 місце серед 22 учасниць;

W4Х – Дарина Верхогляд, Євгенія Німченко, Анастасія Коженкова та Діана Димченко - 8 місце серед 9 команд.

У пара-веслувальній програмі:

PR1 M1x – Роман Полянський - 2 місце серед 17 учасників;

PR2 Mix2x – Ярослав Коюда та Ірина Кириченко - 2 місце серед 6 екіпажів;

PR3 Mix4+ - Олександра Янкова, Ірина Яринка, Олександр Білоножко, Максим Жук та стерновий Володимир Козлов - 4 місце серед 5 екіпажів.

Детальніше з результатами можна ознайомитись за посиланням: http://www.worldrowing.com/…/2017-world-ro…/schedule-results


Фото:

Нашi партнери