Медальний залік після десятого дня Олімпіади. Лондон-2012

Після десятого дня Олімпіади (дев'ятого, у якому розігрувалися медалі), на перше місце в медальному заліку повернулася команда Китаю, американці відстають на два "золота".
Третє місце втримують хазяї Олімпіади команда Великобританії.
Ще один з фаворитів - Росія - поки йде на дев'ятому місці. Усього з медалями в Лондоні вже 61 країна!

Україна після дев'яти "медальних" днів Олімпіади завоювала сім нагород - "золото" у фехтуванні й академічному веслуванні, а також "бронзу" у стрільби, фехтуванні, важкій атлетиці й потрійному стрибку.У загальнокомандному залiку Україна посiдає 22-е мiсце
Нагадуємо, п'яту бронзу на Олiмпiйських iграх Україні принесла  легкоатлетка Ольга Саладуха в потрiйному стрибку. У фiналi змагань вона показала третiй результат (14,79 метра), поступившись лише однiєю сотою секунди колумбiйцi Катерiн Iбаргуен. Золото в цiй дисциплiнi здобула представниця Казахстану Ольга Рипакова. Ще одна українка Анна Князєва посiла четверте мiсце.

Поки всі медалі для України завоювали жінки, однак боксер Олександр Вусик уже гарантував собі мінімум "бронзу", але продовжує боротьбу за "золото".  Олександр  у чвертьфінальному боксерському поєдинку у ваговій категорії 91 кг на Олімпіаді у Лондоні з рахунком 17:13 обіграв росіянина Артура Бетербієва і пройшов до півфіналу. Усик прорвався у півфінал.

Херсонці на Олімпіаді 
Стрибки на батуті.
Олімпійський чемпіон афінських Ігор-2004 зі стрибків на батуті українець Юрій Нікитін не зміг пробитися в фінальну вісімку лондонської Олімпіади-2012. Спортсмен  набрав у кваліфікації 14-у суму (79,100 бала) і завершив виступ в британській столиці.
Стрільба кульова. Дар'я Тихова і її тезка Шарипова із Черкас  в стрільбі з гвинтівки з трьох положень фінішували повз фінал. Тихова набрала 577 очок і посіла 26 місце, а Шарипова з 573-а пунктами опинилася на 38-у рядку підсумкового протоколу. Першу з них підвела друга серія в стрільбі стоячи і з коліна, де вона «вибила» по 93 бали. У її співвітчизниці геть не склався третій вид, де в обох серія вона набрала по 94 очки.
Легка атлетика. Андрій Проценко пробився у фінал у секторі стрибків у висоту. Проценко розділив разом із ще чотирма спортсменами перший рядок, взявши висоту 2,29 м, але українцеві знадобилося більше спроб для такого досягнення.


Фото:

Нашi партнери