На Паралімпійських іграх Україну представлятимуть 155 спортсменів

У ХІV літніх Паралімпійських іграх, які триватимуть з 29 серпня по 9 вересня у Лондоні, Україну представлятимуть 155 спортсменів. Про це повідомив голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін.
"Лише декілька тижнів відділяє нас від початку XIV літніх Паралімпійських ігор, які з 29 серпня по 9 вересня пройдуть у столиці Великобританії – Лондоні. У ці 11 днів 155 українських атлетів у складі національної паралімпійської збірної команди України захищатимуть честь української держави у світовому спорті." – сказав Сафіуллін.
Спортсмени братимуть участь у 12 видах спорту: академічне веслування, волейбол сидячи, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, фехтування на візках, футбол ДЦП, велоспорт (трек, шосе).

Загалом у Паралімпійських іграх 2012 року в Лондоні мають брати участь 4200 спортсменів зі 160 країн світу. За час змаганнь атлети розіграють 503 комплекти нагород у 20-ти видах спорту.

Нагадаємо, у літніх Олімпійських іграх, що відбуваютсья у столиці Великобританії, взяли участь 245 спортсменів.
Нині Україна посідає 19 позицію в неофіційному медальному заліку. В активі українських атлетів 9 медалей: 3 золоті та 6 бронзових.


Фото:

Нашi партнери