Кубок Каховського шахового клубу – 2017

З 30 вересня по 8 жовтня (по вихідних днях) у м. Каховка в шаховому клубі міського Палацу культури «Меліоратор» проходили відкриті міські змагання з шахів на «Кубок Каховського шахового клубу-2017».

Цей почесний трофей за 38-річну історію проведення Кубку здобували 17 шахістів. Найбільш титулований володар Кубку – каховський майстер ФІДЕ Микола Гриценко, який шість разів ставав переможцем.

По п’ять перемог мають в своєму активі кандидати у майстри спорту Дмитро Кирюшин та Дмитро Кузьоминський, по три – кандидати у майстри Євгеній Лозович, Олексій Ктітор та Максим Усанов.

На старт цьогорічного Кубку вийшли 17 шахістів, серед яких 2 кандидати у майстри спорту, першорозрядники та вихованці відділення шахів Каховської ДЮСШ.

Першість у змаганнях учасники виборювали за «олімпійською» системою: кожний матч складався з двох партій з контролем часу 45 хвилин кожному з учасників до кінця партії. У випадку нічиї додатково грались партії з бліцу по 5 хвилин.

Протягом всього турніру між учасниками точилась справжня спортивна та безкомпромісна боротьба. За підсумками попередніх етапів до вирішальних поєдинків дісталися 4 шахових майстри, які склали півфінальні пари. У першому півфіналі Євгеній Лозович переміг Віталія Явнюка з рахунком 2:0.
Більш напруженим виявився другий півфінальний поєдинок, в якому Олег Пільщіков лише в додаткових бліц-партіях здолав опір Дмитра Кузьоминського – 3:2.

У матчі за «бронзу» Д.Кузьоминський переміг В.Явнюка – 3:1, а у фіналі Є.Лозович здобув перемогу над О.Пільщіковим з рахунком 1,5:0,5 та вчетверте завоював Кубок Каховського шахового клубу.

Переможець та призери були нагороджені Кубком, медалями та дипломами відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради.

 А вже 15 жовтня о 10.00 бере старт заключний турнір шахового сезону в Каховці – чемпіонат Каховського шахового клубу з класичних шахів 2017 року, який одночасно є відбірковим етапом для участі в чемпіонаті м. Каховки 2018 року.
.


Фото:

Нашi партнери