Олімпіада-2012. Підсумки 8 серпня

8 серпня в Лондоні в 12-й день Олімпійських ігор розіграно 16 комплектів нагород.
Першими в командному заліку залишилися китайці (36-22-19), випереджаючи американців (34-22-25), третіми йдуть британці (22-13-13).
Україна зі скромним показником (3-0-9) замкнула другий десяток заліку націй.

Вільна боротьба. Надії на медаль в жіночій боротьбі, на жаль, не виправдалися. Українка Іріні Мерлені у півфіналі вагової категорії до 48 кіло програла Марії Стадник (колишня українка нині виступає за Азербайджан), а в сутичці за "бронзу" поступилася американці Кларіссе Чун. Юлія Остапчук у іншій ваговій категорії дісталася тільки до чвертьфіналу. Чемпіонками ж стали японки Хітомі Обара і Каорі Ічо, причому для другої це вже третє олімпійське "золото" в кар'єрі.

Легка атлетика. Стрибки  з жердиною. Українці Максим Мазурик і Денис Юрченко не пройшли кваліфікацію в стрибках з жердиною. Мазурик зміг взяти лише висоту 5,35 м  (18 місце), а всі три спроби Юрченко на 5,35 не увінчалися успіхом (без результату). Мінімальна для кваліфікації висота склала 5,50 м.
Метання молоту. У змаганнях з метання молота серед жінок  Ганна Скидан в кращій з трьох спроб метнула молот на 68,50 м. Ще одна легкоатлетка, представниця Херсонської області  Ірина Новожилова (Херсон)  показала результат 65,35 м. Обидві спортсменки не пройшли у фінал, так як мінімальний кваліфікаційний результат склав 73,10 м
Багатоборство. У змаганнях  з багатоборства серед чоловіків. Україну в цьому виді змагань представляє Олексій Касьянов. Після п'ятьох дисциплін українець посідає в загальному заліку четверте місце.
Протягом дня турнірні позиції Олексія змінювались. В бігу на 100 м український багатоборець показав четвертий результат (10.56 сек.), в наступному виді змагань (стрибки у довжину) Олексій Касьянов також став четвертим стрибнувши на 7.55 м.. А от після штовхання ядра українець зумів піднятись на третю сходинку (14.45 м), в стрибках у висоту, де Касьянова взяв позначку 1.99 м  його позиція дещо знизилася - п'ята сходинка у загальному заліку.
Після бігу  на 400 м Касьянов  знову піднявся на четверту сходинку у загальному заліку.
Метання спису. До фіналу у метанні спису пройшов Олександр П'ятниця, метнувши снаряд на 82.72м, що гарантувало йому місце у наступному раунді змагань. На жаль,  результату у 80.06м  Романа Абраменка не вистачило, щоб пройти  йому далі.

Стрибки у воду. Юлія Прокопчук пробилася до півфіналу з стрибків у воду з 10-метрової вишки на Олімпійських Іграх 2012 року.  Українка вдало пройшла кваліфікаційний відбір посівши 11-те місце з 324,85 очками з 18-ти прохідних. Варто також зазначити, що Юлія єдина представниця на Олімпійських Іграх з цього виду змагань. Комплект олімпійських нагород буде розіграний  вже 9 серпня.

Бокс.
Спортсмени Денис Беринчик та Олександр Гвоздик вийшли у півфінал змагань, чим забезпечили собі олімпійські медалі у Лондоні. Учора під час чвертьфінального поєдинку у ваговій категорії до 64 кг Денис Беринчик переміг австралійця Джеффрі Хорна - 21:13. Судді віддавали перевагу Беринчику у всіх трьох раундах поєдинку.Суперником Дениса Беринчика у півфіналі стане Мунх-Ердене Уранчімег з Монголії.
Водночас, Олександр Гвоздик піл час свого поєдинку у категорії до 81 кг переломив хід протистояння проти алжирця Абделхафіда Банчабла - 19:17. Олександр Гвоздик зустрінеться з казахом Аділбеком Ніязимбетовим.
Поєдинки, які гарантують медалі для української збрної, відбудуться 10 серпня.
Відтак це вже п’ятеро українських боксерів (Василь Ломаченко, Олександр Усик, Тарас Шелестюк, Денис Беринчик та Олександр Гвоздик), які пройшли у півфінали, що гарантує їм щонайменше бронзові нагороди.  
Нагадаємо також, що лише двоє з 7 українських боксерів завершили змагання достроково – Павло Іщенко та Євген Хитров. Обидва зробили відповідні висновки – перший на рахунок вагової категорії у майбутньому, а другий – на користь професійного боксу.


Фото:

Нашi партнери