Спортивний фестиваль «Козацькі розваги» пройшов у Каховці

15 жовтня  у м. Каховка на базі сспортивного комбінату «Олімпійський»  відбувся V відкритий міський спортивний фестиваль «Козацькі розваги», присвячений  Дню захисника України та Дню Українського козацтва.

У фестивалі взяли участь 6 команд, з них: три козацьких куренів Каховської паланки  УДЮТ «Січ»: «Мандрівник» (СЗОШ № 2), «Джура» (ЗОШ № 4), «Козацька люлька» (ЗОШ № 5), а також ВПК «Сокіл»  (ЦДТ),  ДЮСШ і д/б «Радість».

Основні цілі фестивалю-змагання: виявлення кращих спортсменів і команд громадських козацьких організацій; пропаганда здорового способу життя, організація змістовного дозвілля громадян;  патріотичне виховання дітей, молоді та громадян міста.

Фестиваль було розпочато з Державного Гімну України та поздоровлення отамана Каховського Козачого товариства Олександра Глущенка.

Учасники змагались в різноманітних видах спорту (підняття гирі, перетягування канату, легкоатлетична козацька естафета, розбірка та збірка автомата, стрільба з пневматичної зброї та лука, підтягування на перекладені) та у  вікторині з історії Українського козацтва.

У загальному заліку перемогу святкувала команда ДЮСШ (керівник Олег Субота), на 2 місці - ВПК «Сокіл» (наставник В’ячеслав Пашинський), на 3 місці - курінь «Джура»  (наставник Марія Папаконстанді).

Далі місця зайняли «Мандрівник», «Козацька люлька» та д/б «Радість».

У вікторині з історії Українського козацтва призерами стали: «Мандрівник», «Джура»  та ВПК «Сокіл».

Переможці та призери отримали кубки, медалі, дипломи та солодощі від відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради.

Нагородження провели: начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков, заступник начальника відділу у справах молоді та спорту Сергій Кашулін та головний суддя спортивного фестивалю Віктор Чухрай.

Організатором фестивалю виступили: Каховське козаче товариство, Каховська паланка УДЮТ «Січ» та відділи освіти,  у справах молоді та спорту  міської ради.


Фото:

Нашi партнери