Бубка: Ми очікували на таку кількість олімпійських медалей

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зазначає, що українська сторона чекала того результату, який показують українські спортсмени на Літніх Олімпійських іграх у Лондоні.

"На минулих літніх Іграх 27 медалей стали для нас несподіванкою. Відверто кажучи, ми навіть не були до цього готові. Але Олімпіада - це вкрай непередбачувані змагання, в яких може статися все, що завгодно. В Лондоні, як бачите, у нас багато четвертих-п'ятих місць. Конкуренція виросла за рахунок  того, що географія країн, які борються за медалі, істотно розширилася. Але все одно ми залишаємося в колишньому діапазоні - близько двадцяти медалей. Приблизно на стільки ми розраховували за підсумками чемпіонатів світу, які проходили за рік до Олімпіади", - сказав він в інтерв'ю газеті "Спорт-Экспресс в Украине".

Бубка вказав на те, що покоління, яке приходило у спорт,  росло на початку 90-х років, коли держава тільки формувався, "люди були на роздоріжжі - ні вони, ні керівники не розуміли, як у всьому цьому розібратися". "А щоби щось зібрати, потрібно для початку щось посіяти", - сказав він.

Глава НОК не здивований тим, що більшість медалей на Олімпіаді Україні принесли жінки. "Жінки рятували нас в багатьох ситуаціях, і ми дуже раді, що вони так приємно дивують всіх на Олімпіаді", - сказав Бубка.


Фото:

Нашi партнери