У Лондоні завершились ХХХ Олімпійські Ігри

У Лондоні церемонією закриття під назвою "Симфонія британської музики" завершились ХХХ літні Олімпійські Ігри.На церемонії вшанували досягнення британської музичної британської індустрії. Перед глядачами на Олімпійському стадіоні виступили Енні Леннокс, Queen, Spice Girls, Джордж Майкл та інші зірки британського шоу-бізнесу.

Олімпійський прапор передали меру Ріо-де-Жанейро Едуардо Паесу. Ріо прийматиме наступні Ігри у 2016 році.
Керівник лондонського організаційного комітету Себастьян Кое подякував спортсменам, волонтерам та всім, хто мав відношення до Олімпіади, за "чудові Ігри у чудовому місті".

Президент МОК Жак Рогге оголосив Ігри закритими і сказав, що чекає на молодь на наступних літніх Іграх за чотири роки.
Олімпійський вогонь загасали, а індивідуальні пелюстки із олімпійського вогню роздали всім 204 країнам-учасницям.
Художній керівник церемонії закриття, відомий хореограф Кім Ґевін сказав, що глядачі стали свідками "хаотичної симфонії".

У Лондоні були розіграні всі 302 комплекти нагород. Останню золоту медаль у сучасному п'ятиборстві здобула литовка Лаура Асадаускайтє.
Загалом у таблиці медалей перемогу здобули Сполучені Штати із 46 золотими нагородами, на другому місці китайці (38 золотих) і на третьому господарі британці - 29 золотих, що стало найкращим результатом для цієї команди за останні 104 роки.

Україна здобула 20 медалей (6 золотих, 5 срібних та 9 бронзових) і посіла у таблиці медалей 14 місце. З країн колишнього Радянського Союзу це лише третій результат після Росії (4 місце із 24 золотими) та Казахстану (12-е місце із 7 золотими).

Ігри увійдуть в історію як перші, де у всіх видах спорту представлені жінки. Жіночий бокс дебютував саме тут. Також вперше на Олімпіаді виступив спортсмен на протезах - південноафриканець Оскар Пісторіус увійшов в історію, ставши першим спринтером з ампутованими нижніми частинами обох ніг.


Фото:

Нашi партнери