Церемонія закриття Олімпіади завершилася грандіозним салютом

У Лондоні завершилися ХХХ літні Олімпійські ігри. У церемонії закриття на Олімпійському стадіоні в британській столиці взяли участь понад 4 тисячі осіб, у тому числі поп- і рок-зірки – Рей Девіс, Енні Леннокс, групи The Who, Pet Shop Boys, Spice Girls і багато інших.

У церемонії також взяли участь британські супермоделі Кейт Мосс, Наомі Кемпбелл, Лілі Коул і Джорджия Мей Джаґер. Дівчата пройшли подіумом під хіт Девіда Боуі Fashion.

На Олімпіаді в Лондоні спортсмени встановили 44 світових і 117 олімпійських рекордів.
Всього на Іграх XXX літньої Олімпіади в Лондоні спортсмени 205 делегацій (204 національні і одна, яка виступала під прапором ОІ) розіграли 302 комплекти нагород. Спортсмени змагалися в 39 спортивних дисциплінах.
Збірна України завоювала на турнірі 20 медалей - шість золотих, п'ять срібних і дев'ять бронзових, зайнявши 14-е місце в медальному заліку. Український прапор на церемонії довірили нести важкоатлету Олексію Торохтію.
Перше місце в загальнокомандному заліку посіла збірна США, в активі якої 104 медалі: 46 золотих, 29 срібних і 29 бронзових. Друге місце посіла команда Китаю з 87 нагородами (38, 27, 22). На третьому місці фінішували господарі Ігор британці з 65 медалями (29, 17, 19).

Наступні літні Олімпійські ігри відбудуться в Ріо-де-Жанейро – столиці Бразилії – в 2016 році.

Детальніше про закриття тут http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1455394

 


Фото:

Нашi партнери