Юнацький Олімпійський вогонь розпочав мандрівку світом

У місті Олімпії (Греція) стартувала естафета Вогню перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор, які відбудуться в Сінгапурі  з 14 по 26 серпня цього року.

За традицією, це символічне полум’я було запалене близько руїн Храму богині Гери від параболічного дзеркала, після чого Вогонь був переданий першим факелоносцям – чотирьом юним атлетам з Греції та Сінгапура, які в серпні стануть учасниками Перших Юнацьких Олімпійських Ігор. Свідками церемонії стали провідні фігури світового Олімпійського руху та спорту – президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге, голова Координаційної комісії з питань підготовки та проведення , президент НОК України Сергій Бубка та Посол юнацької Олімпіади-2010, Олімпійська чемпіонка Олена Ісінбаєва.

Відтак одвічний символ Олімпійських ігор вирушив у свою нову мандрівку, знаменуючи початок зворотного відліку до перших юнацьких змагань під знаком п’яти кілець.

На шляху до Сінгапура, Олімпійський вогонь Перших Юнацьких Олімпійських Ігор зупиниться у п'яти містах нашої Планети. Першою ж зупинкою Вогню на шляху до столиці Ігор став Берлін (Німеччина). Прибувши сюди, він завітав до одного з провідних спортклубів країни – берлінського Сіменс-штадту.

Звідти – на човні по річці Шпрее – запалений факел доправили на Паризерплац, де під Бранденбурзькими воротами відбулась символічна естафета Вогню за участю атлетів з європейських НОКів. Серед факелоносців були й двоє українців – 16-річні атлети Максим Шемберев та Наталія Ільків.

Наступними зупинками Юнацького Олімпійського вогню стануть Дакар (Африка), Мехіко (Америка), Окленд (Австралія і Океанія) та Сеул (Азія), а вже 7 серпня, за тиждень до старту Юнацьких Олімпійських ігор, він прибуде до Сінгапура.

Нагадаємо, що Перші Юнацькі Олімпійські ігри відбудуться у Сінгапурі з 14 по 26 серпня 2010 року. На сьогодні 55 українські спортсмени із 19 регіонів країни вже здобули право участі у змаганнях у 22 видах спорту.

Урочиста церемонія проводів юнацької олімпійської збірної до столиці Ігор відбудеться 7 серпня в Києві у Хрещатому парку під Аркою Дружби народів. 


Фото:

Нашi партнери