ВЮБЛ (дівчата-2005,2006): несподівана Білозерка і непереможний Верхній Рогачик

11 та 12 листопада 2017 року у місті Каховка відбувся другий (фінальний) тур обласного етапу Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги (Херсонська область), серед команд дівчат 2005. та 2006 років народження.

Фінальний тур серед команд дівчат 2005 р.н. зібрав чотири команди, які зіграли між собою за круговою системою. Відповідний тур закінчився впененою перемогою команди «Таврійська Зірка»  ДЮСШ Верхній Рогачик (тренер Сергій  Земба), яка перемогла всі команди даної категорії:

«Таврійська Зірка» ДЮСШ Верхній Рогачик - ДЮСШ Нововоронцовка 34:15;
«Таврійська Зірка» ДЮСШ Верхній Рогачик - ДЮСШ Білозерка 51:15;
«Таврійська Зірка» ДЮСШ Верхній Рогачик - БК   «Імпульс» ДЮСШ Нова Каховка 38:12

Відповідно саме команда із Верхнього Рогачика виборала кубок імені А.П.Давидченка, кращій гравець команди переможниці - Діана Буфан отримала памятний приз від видатної вихованки Херсонського баскетболу  Г.М.Мельниченко.

У боротьбі за призові місця точилася значно напруженіша боротьба, друге місце посіла команда-несподіванка,  яка представляє ДЮСШ Білозерки, а гравці команди тренуються під керівництвом Сергія Вітінніка у селищі Олександрівка.

Білозерський район має вагомі досягення у жіночому баскетболі області, а виховнка шкільної команди із селища Великий Велетень - Белинська (Маляр) Світлана у складі команди «Козачка ЗАЛК»  була переможнецею чемпіонату України та брала участь у міжнародних змаганнях. Саме тому успіх команди з даного району доволі символічний та може свідчити про відродження славетних баскетбольних традицій у районі. Під час ігр фінального туру команда з Білозерського району проявила неабияких характер та перемогла команди із інших районів області:

ДЮСШ Білозерка - БК «Імпульс»  ДЮСШ Нова Каховка 22:20;
ДЮСШ Білозерка - ДЮСШ Нововоронцовка 21:20.

За  підсумками туру ДЮСШ Білозерка є срібним призером області та отримала путівку до Міжрегіонального етапу ВЮБЛ.

Третє місце в Херсонській області посіла команда ДЮСШ Нововоронцовка (тренер Артем Широкий), яка перемогла команду БК «Імпульс»  ДЮСШ Нова Каховка 28 : 9. Команда з Нововоронцовки, посівши третє місце, отримала останню путівку від області до Міжрегіонального етапу ВЮБЛ,

У чемпіонаті серед дівчат 2006 р.н. прогнозовано виграла команда з Верхнього Рогачика, яка переконливо переграла всіх своїх опонентів:

«Таврійська Зірка» ДЮСШ Верхній Рогачик - ДЮСШ Каховка 44:10;
«Таврійська Зірка»  ДЮСШ Верхній Рогачик - БК «Імпульс» ДЮСШ Нова Каховка 51:6.

Найкращим гравцем данної вікової катеогрії стала Куценко Валерія із команди Верхнього Рогачика.

У матчі за друге місце БК «Імпульс»  ДЮСШ Нова Каховка переконливо переграла команду ДЮСШ Каховка 24:2.

Підбиваючи підсумки змагань в обох категоріях, слід зазначити, що проведення відповідних змагань спричинило небувалий інтерес до жіночого баскетболу з боку насамперед дівчат даного віку, обласні команди отримали певний ігровий досвід який дозволить їм підвищити рівень індивідуальної та командної майстерності, а це дозволить підняти загальний рівень жіночого баскетболу у області.    

Джерело: ФБУ


Фото:

Нашi партнери