Аудитори знайшли порушення у дитячо-юнацької спортивної школи № 2

Як повідомляє херсонське видання «Gazeta.ks»  з посиланням на «Мост», останнім часом в регіональних ЗМІ було багато інформації щодо привласнення у 2016 році близько 200 тис. грн. головним бухгалтером дитячо-юнацької спортивної школи № 2.

У всіх, хто цікавився цією справою, неодноразово викликало здивування, чому директор ДЮСШ № 2 Черниченко О.В. по даній справі проходив, майже, як потерпілий і його прізвище взагалі відсутнє у матеріалах досудового слідства?

Далі був вирок суду і покарання у вигляді умовного засудження на 2 роки понесла колишній головний бухгалтер ДЮСШ № 2. Але згодом виникло питання, якщо головний бухгалтер «відшкодувала» вкрадені у держави кошти, то куди вони були використані?

Для з'ясування цього та інших питань фінансово-господарської діяльності з липня по жовтень 2017 року в ДЮСШ № 2 здійснювало ревізію управління південного офісу держаудитслужби в Херсонській області (колишнє КРУ). Точніше зробило спробу ревізії, оскільки те, що трапилось в ході перевірки, надзвичайно здивувало навіть досвідчених аудиторів які, до речі, у своїй професійній діяльності перевіряли тисячі бюджетних закладів соціально-гуманітарної сфери.

А трапилось наступне. Аудиторам не надано жодного документу за період 2010-2016 роки і тільки випадково вони отримали декілька казначейських виписок, меморіальних ордерів, платіжних доручень та бюджетної звітності ДЮСШ № 2 за перше півріччя 2017 року.

Навіть цих документів для фахівців стало достатньо для встановлення фінансових порушень на суму 128 тис. грн. А от головне - куди поділись вкрадені та начебто повернуті майже 200 тис. бюджетних коштів, для аудиторів так і залишилось таємницею.

При цьому, директор ДЮСШ №2 Черниченко О.В. та головний бухгалтер закладу на законну вимогу держаудитслужби надати для ревізії документи, просто зачинялися в свої кабінетах, повністю ігноруючи спілкування з аудиторами під час перевірки. Але кульмінацією стала скарга директора ДЮСШ № 2 до правоохоронних органів про нібито викрадення аудиторами всіх фінансово-господарських документів за весь період, що потребував ревізії. Чи потрібно описувати стан аудиторів, які стикнулися з настільки неадекватною і цинічною поведінкою керівництва спортивної школи.

Все це звісно увійшло до Акту про результати ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності в ДЮСШ № 2, частково з ним можливо ознайомитися у листі до управління спорту облдержадміністрації. І на жаль, єдине, що міг зробити контролюючий орган, це з 22 листопада 2017 року зупинив операції з бюджетними коштами у ДЮСШ № 2.


Фото:

Нашi партнери