Призначення стипендій спортсменам Херсонщини відкладено

Доволі дивне рішення було прийнято 5 січня на засіданні обласної координаційної ради з питань спорту в ОДА - не розглядати питання про встановлення на 2018 рік щомісячних стипендій провідним спортсменам області та їх тренерам, які  передбачені Програмою щодо запровадження обласних стипендій, повідомляє видання «Gaseta.ks).

Нагадаємо, що у червні минулого року обласна рада прийняла зміни до вказаної програми, запровадивши окрему - елітну групу із 5 спортсменів з олімпійських видів спорту, розмір стипендій для яких становить по 10 тис. грн щомісяця, їх тренерів по 5 тис. грн, збільшивши розмір таких стипендій для решти спортсменів з 1,5 тис. грн до 2 тис. грн. та ін.

У чому ж річ і що завадило спортивним функціонерам відібрати кращих із запропонованого управлінням спорту ОДА списку кандидатур?

Серед причин звучали і пізнє запрошення на це засідання (за день до його проведення), і несвоєчасне (тільки на засіданні) ознайомлення з матеріалами, і не розуміння окремими учасниками засідання поданих матеріалів (забагато назв, показників, цифр), і, навіть, відсутність при обговоренні п’ятьох із дев’яти обласних депутатів – членів координаційної ради.

Але як виявилось в ході напруженої та емоційної  дискусії, основною причиною стала відсутність на засіданні ради «вожака» – головного спортивного депутата – Володимира Шадріна та нестача у 2017 році результатів у дорослому спорті, які відповідали б критеріям програми.

Згідно із представленим на розгляд коордради списком кандидатів на стипендії,  до кращих із кращих (елітної групи) не потрапили провідні херсонські спортсмени — учасники літніх Олімпійських ігор 2016 року Артем Морозов, Дмитро Міхай (академічне веслування) та Андрій Проценко (легка атлетика). Єдиною з олімпійців на щомісячну стипендію в 10 тис. грн. претендує Анастасія Павлова (стрільба із лука).

Звісно ж ситуація, що склалася, не могла влаштовувати ні керівників обласних федерацій цих видів спорту Олександра Бакарасєва та Геннадія Зуєва, ні самих присутніх на засіданні спортсменів Артема Морозова та Дмитра Міхая. Як наслідок, вони висловили обурення таким станом справ.

А ще з  розумним виглядом сипали безглузді пропозиції, при цьому, так і не зрозуміли суті питання, вкотре довівши усім свій «високий» професійний рівень,  в.о. директора Херсонського училища фізичної культури Валентин Сух та його однопартієць Юрій Ромаскевич.

А проблема в тому, що нинішня редакція програми не дозволяє отримувати новітні десятитисячні стипендії через відсутність у минулому році необхідних спортивних результатів. І тільки зміни до програми можуть гарантувати трьом олімпійцям фінансове забезпечення щомісяця у 10 тис. грн.

Чекаємо, чи піде обласна влада на подібні дії заради конкретних осіб, зробивши заручниками ситуації інших талановитих спортсменів Херсонщини.


Фото:

Нашi партнери