Тетяна Кравченко - олімпійська надія Олешшя

Спортсмени, котрі займаються різними видами спорту, професіонали та любителі вже давно прославляють Олешківський район в Україні та за її межами. Випускниця спеціалізованої  школи № 2 Олешок Тетяна Кравченко в свої 19 років теж впевнено йде до своєї мети, стверджує видання «Олешківський вісник». Нині дівчина входить до складу збірної України з легкої атлетики. Головна мрія – це, звісно, Олімпійські ігри. Однак до них ще треба серйозно попрацювати.

- До секції легкої атлетики мене вмовила прийти шкільна подруга, – згадує Тетяна Кравченко. – Та сталося так, що згодом подруга вирішила покинути заняття спортом, а я була впертою – вирішила йти до кінця. Так я і закінчила навчання в Олешківській ДЮСШ «Золота Нива». У 2017 році потрапила до збірної України з легкої атлетики.

Нині Тетяна навчається у Хе¬рсонському базовому медичному коледжі, здобуває фах фармацевта. І паралельно продовжує займатися у школі вищої спортивної майстерності в Херсоні. Теперішні тренери Тетяни Кравченко – Сергій Мягков та Наталія Туришева не полишають надій, і постійно готують дівчину до різних турнірів, пробігів та змагань.

Так, лише за останній рік перемоги та призові місця, що посідала спортсменка перевалили за десять. Під час зимового чемпіонату України з легкої атлетики Тетяна стала першою на дистанції в 3 км. 14 лютого під час чемпіонату України у приміщенні посіла ІІІ призове місце серед юніорів та аналогічне місце серед молоді. Міжнародна зустріч спортсменів з 5 країн (Кіпру, Ізраілю, Туреччини, Білорусь та України принесла Тетяні бронзу – змагання відбувалися в Луцьку. Під час чепіонату України з кросу, що відбувся в жовтні, легкоатлетка посіла ІІ призове місце у бігу на дистанцію в 4 км. У складі збірної України з легкої атлетики Тетяна вистпала на цьогорічному чепіонаті Європи у місті Шамарін (Словенія). Окремо дівчина має нагороди і за участь у Міжнародних пробігах. Так, за цей рік Тетяна взяла участь у пробігах на 10 км в Польщі (м. Броди, м.Пшемишль та м.Паслак).

- Участь поки що беру у пробігах на невеликі дистанції, – зізнається Тетяна. – Однак впевнено тренуюся, щоб взяти участь у якомусь закордонному марафоні. Там дистанції більше 40 км. Для цього треба ще попрацювати над собою. А взагалі кожне змагання – це величезний досвід. Пробіги мені подобаються тим, що можна побачити світ, познайомитися зі спортсменами з інших країн. І, до речі, всі пробіги за кордоном нагороджують переможців – там є матеріальні премії. Зараз у мене підготовчий період до зимових чемпіонатів України, вони відбудуться в лютому. Приємно, що нашу збірну повністю укомплектували – дали форму, одяг відповідний. Для спортсменів зараз це дуже важливо, адже професійна екіпіровка коштує дорого.
Ольга Краснюк


Фото:

Нашi партнери