У серпні 2018 року відбудеться перший мультиспортивний чемпіонат Європи

Федерація академічного веслування України у Фейсбуці  розповіла, про нові Міжнародні змагання і про академічне веслування  -  частину першого в історії чемпіонату Європи з мультиспорту.

2-12 серпня 2018 року  Берлін та Глазго прийматимуть перший мультиспортивний чемпіонат Європи,  об'єднуючи існуючі чемпіонати з 7 провідних видів спорту у Європі в рамках одного узгодженого, захоплюючого багатопрофільного заходу.

7 видів спорту, 4500 елітних спортсменів, 2 міста, 10 днів телевізійного ефіру - один чемпіонат Європи з МУЛЬТИСПОРТУ.

Програма першого об'єднаного чемпіонату Європи з літніх видів спорту, який проходитиме на початку серпня протягом 11 днів, об'єднає легку атлетику, велоспорт, академічне веслування, спортивну гімнастику, водні види спорту, триатлон та гольф. Змагання в такому форматі будуть проходити раз на чотири роки.

Кожні змагання будуть організовані окремої федерацією і міською адміністрацією, яка приймає старти. Очікується, що в першому такому масштабному заході візьмуть участь близько 4500 спортсменів.

Водні види спорту, велоспорт, гімнастика, гольф, академічне веслування та триатлон пройдуть в Шотландії, а в столиці Німеччини пройде атлетика.

На відміну від Європейських Олімпійських ігор, які вперше пройшли у червні 2015 року в Азербайджані, об'єднаний чемпіонат включатиме в себе змагання на рівні еліти, в той час як в Баку змагалася переважно молодь.

Найбільша кількість учасників, 1500, очікується у змаганнях з легкої атлетики і ці змагання пройдуть у Берліні. У Глазго пройдуть змагання з інших шести видів спорту. Велоспорт буде представлений усіма чотирма олімпійськими видами (шосе, трек, ВМХ і маунтинбайк), водні види об’єднають змагання з плавання, дайвінгу, синхронного плавання та стрибків у воду.

Мета змагань:
• об'єднати види спорту, громадськість, спортсменів, нації;
• бути різноманітним в демонстрації спортивних змагань і продемонструвати, що бути чемпіоном Європи - фантастичне досягнення;
• надихати наступне покоління чемпіонів і заохочувати громадськість до занять спортом;
• продовжувати багату традицію наших видів спорту, щоб вони мали довгостроковий, позитивний вплив на спортивну світову сцену.

Чемпіонат Європи - це нове мультидисциплінарне бачення європейських видів спорту, що будуть проводитись кожні чотири роки, як одинадцятидневне свято. Завдання організаторів просте:  створити неперевершене свято, яке підніме статус чемпіонатів Європи.

«Одна із сильних сторін чемпіонату Європи з МУЛЬТИСПОРТУ полягає в тому, що він спрямований на зниження витрат для приймаючих міст з використанням існуючих об'єктів. Наприклад, це відноситься до велоспорту. Чотири європейських чемпіонати з велоспорту будуть організовані у Глазго - вперше в велоспорті. Так само і чемпіонат Європи з водних видів спорту обєднає плавання, дайвінг, синхронне плавання та стрибки у воду.

Підписані угоди з майже 40 мовниками, включаючи BBC в Великобританії, ARD / ZDF в Німеччині, France Télévisions, RAI в Італії і TVE в Іспанії. Це означає, що глядачі у всьому світі зможуть насолоджуватися до 300 годин ефіру з Чемпіонатів по телебаченню, радіо та на онлайн-платформах.

Академічне веслування увійшло до програми мультиспортивного чемпіонату Європи не випадково. Європейський чемпіонат з цього виду є одним з найстаріших спортивних змагань на континенті, його історія починається з 1893 року. Змагання пройшли довгий шлях від витоків 19-го століття, де вони включали всього три гонки і все для чоловіків. В 2018 році будуть розіграні 17 коплектів нагород!

Та й Великобританія не могла обійти своєю увагою вид спорту, яким в цій країні займається близько 55000 жителів різного віку. Щороку в цій країні проводиться до 300 спортивних змагань з академічного веслування, функціонує 520 спортивних веслувальних клубів, що обслуговують всі вікові групи спортсменів та різні види веслувального спорту.

Як і в триатлоні, змагання з академічного веслування будуть проходити в Стратклайдському заміському парку Глазго протягом чотирьох днів. Стратклайд означає «Долина річки Клайд».

Європейський чемпіонат з веслування продемонстрував в чотири рази збільшення аудиторії телевізійного перегляду в період з 2010 по 2015 рік, і є великі надії на те, що ця тенденція буде продовжуватися завдяки тому, що цей вид спорту стане частиною мультиспортивного чемпіонату Європи.

«Шанс проводити наші європейські чемпіонати у поєднанні з іншими провідними європейськими видами спорту та транслювати їх через Європейський мовний союз, нашого довгострокового телевізійного партнера, є чудовою можливістю для нашого спорту в той час, коли наша власна телевізійна аудиторія зростає з кожним роком» - прокоментував президент Міжнародної федерації академічного веслування Жан-Крістоф Роллан.

Чемпіонат Європи з академічного веслування 2018 року також буде продовженням успіху європейських країн на Олімпійських іграх в Ріо-2016. Протягом трьох Олімпійських ігор підряд Великобританія очолювала таблицю медалей - це означає, що місцева підтримка у Глазго буде в достатку.

Європейський чемпіонат з веслування в 2018 році в чергове повинен довести, що лідери у веслуванні постійно змінюються, оскільки провідні європейські веслувальні країни повністю віддані цьому виду спорту протягом останнього десятиліття. Якщо у 2015 та 2016 роках Великобританія була беззаперечним лідером медального заліку європейської першості, а Італія не входила до чільної 20-ки, то у 2017 році на чемпіонаті Європи у чеській Рачіце італійці очолили медальну таблицю, а англійці були лише на 9-му місці. Свій успіх спортсмени збірної команди Італії повторили і на чемпіонаті світу-2017, що підтверджує той факт, що європейська школа веслування і рівень конкуренції на континентальному чемпіонаті – найсильніші у світі. Пан'європейська привабливість чемпіонату визначається і тим фактом, що 23 країни були серед призерів на чемпіонаті Європи з веслування 2016 року в Бранденбурзі та 19  - на чемпіонаті Європи у Рачіце, і перелік цих призерів постійно змінюється.

Передбачається, що у змаганнях в Глазго візьме участь 600 веслярів із більш ніж 40 європейських країн. На наших очах твориться історія!

Джерело


Фото:

Нашi партнери