Новокаховський міський голова Володимир Коваленко: Спорт - наше все

Ще один рік роботи Володимира Коваленка на посаді міського голови позаду. Відповідно до чинного законодавства міський звітує про роботу перед громадою міста. Як і завжди, Володимир Іванович надав перевагу живому і безпосередньому спілкуванню з мешканцями. Від середини листопада зустрічі відбулися у багатьох колективах – в організаціях, у закладах освіти, сільських клубах. В ході живого спілкування мер прозвітував про виконану за останній рік роботу, окреслив напрямки розвитку міста на найближчий час та дав вичерпні відповіді на усі питання, що хвилювали людей.

Новокаховська міська рада – це 11 населених пунктів, 4 ради. Це 67, 5 тис. населення, 6 тис. 726 учнів, 2 тис. 381 дитина, яка відвідує садок, 21 тисяча пенсіонерів. Це 14 шкіл, 21 дитячий садок, 14 бібліотек, 5 структур позашкільної освіти, а також музична школа, школа мистецтв (охоплено 1966 дітей). Це 4 сількогосподарські, 19 комунальних та 24 підприємства промислового виробництва, 3969 ФОП, податки яких є вагомим внеском до бюджету.Це великий господарчий і соціальний комплекс, і завдання міського голови, за переконанням Володимира Коваленка, організувати його роботу на належному рівні. 2017 рік був ювілейним для Новокаховської міської ради. Дуже насиченим, напруженим, плідним та багатим на події у всіх сферах жіття.

Спорт – наше все

Як і в попередні роки, особливу увагу у місті приділяють спорту. На сьогодні у Новій Каховці функціонує  209 спортмайданчиків та споруд, культивується 43 види спорту. У місті збережена і діє мережа дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які фінансують за рахунок міського бюджету. У цих двох закладах займається 814 дітей.
«І це правильно, оскільки дуже часто батьки «відкупляються» від малечі, компенсують увагу комп’ютерами і планшетами, - зазначив мер. - Ми розробили і затвердили програми розвитку волейболу, баскетболу. Для реалізації останньої закладено 50 тис. грн. Нинішнього року у місті відкрито літні майданчики для пляжного волейболу, на яких відбувся чемпіонат України. Шестеро наших провідних спортсменів, які входять до складу збірних країни з різних видів спорту, отримують стипендію. На ці цілі з міського гаманця нинішнього року було виділено 157, 7 тис. грн. Крім того, з міського бюджету було виділено кошти на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій – 463, 6 тис. грн. Міська влада підтримує спортивні бази і планує їх удосконалювати в подальшому, адже спорт – невід’ємна складова нашого життя і запорука здорового майбутнього покоління».

Головне – порозуміння та мир

«Ми всі різні, але всі маємо право жити під сонцем на чудовій і благодатній землі - території Новокаховської міської ради. Дякую усім і кожному за підтримку, адже за пройдешній рік нас всіх об’єднувала головна мета – знайти порозуміння в суспільстві, зберегти мир. Думаю, що це і є наше головне досягнення, - підсумував В. Коваленко. - Цей рік був непростим, адже вимагав прийняття багатьох складних рішень. Багато планів втілено в життя, але багато ще варто зробити. На досягнутому не зупиняємось. Нова Каховка має своє обличчя, неповторну ауру і славу спортивного, квітучого, зеленого міста. Має здобутки, має й проблеми, як і шляхи до їх подолання. Тож працюємо далі!».

За матеріалами щотижневика «Нова Каховка»


Фото:

Нашi партнери