Україна завоює одну «бронзу» у Пхьончхані-2018 – прогноз від Gracenote

Компанія Gracenote прогнозує, що Німеччина виграє медальний залік Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані, а Україна завоює одну бронзову нагороду.

Таблиця заснована на результатах спортсменів за останні роки, включаючи Сочі-2014. Прогнозується, що в медальному заліку переможе Німеччина - 35 медалей, Норвегія стане другою - 32, США – третьою, 29. Про це повідомляє  Укрінформ 

Україні у цьому віртуальному заліку відводиться  30-е  місце з однією бронзовою медаллю, яка, найімовірніше, буде завойована у біатлоні у жіночій естафеті. Чинним олімпійським чемпіонкам в цій дисципліні пророкують третє місце після команд Німеччини і Франції.

Найбільше медалей на Іграх-2018 за прогнозом візьмуть німецька біатлоністка Лаура Дальмаєр (5 золотих, 1 срібна, 0 бронзових), французький біатлоніст Мартен Фуркад (4-1-0), норвезький лижник Мартін Йонсруд Сунбю (3-1-0), австрійський гірськолижник Марсель Хіршер (3-0-0), голландський ковзаняр Свен Крамер (3-0-0) і американська ковзанярка Хізер Бергсма (2-0-1).

Також Gracenote розглядає варіант, при якому збірна Росії не буде допущена до Пхьончхану-2018 у повному складі. Від цього найбільше виграють Німеччина (плюс 4 медалі), Голландія (+3), Норвегія, Франція, Японія, США і Канада (всі +2).

Нагадаємо, що рекордним для України є 13-е  місце на Олімпіаді-1994 року («золото» фігуристки Оксани Баюл і «бронза» біатлоністки Валентини Цербе-Несіної). На останній зимовій Олімпіаді в Сочі збірна України з двома нагородами («золото» жіночої біатлонної естафети і «бронза"»біатлоністки Віти Семеренко) замкнула топ-20 командного заліку.

Олімпійські ігри 2018 року в Пхьончхані  (Республіка Корея) пройдуть з 9 по 25 лютого. Понад 2500 тисяч спортсменів розіграють 98 комплектів медалей у 7 видах спорту.

Основні медальні надії українців на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх 2018 року  покладаються на біатлон. Про це 31 жовтня 2017 року  заявив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час засідання оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України у зимових Олімпійських та Паралімпійських іграх 2018 року.

Джерело


Фото:

Нашi партнери