Ігор Жданов підсумував досягнення Мінмолодьспорту у 2017 році

17 січня в прес-центрі Уряду Міністр молоді та спорту Ігор Жданов підсумував роботу відомства у 2017 році.

Міністр нагадав, що протягом року українські спортсмени-олімпійці, неолімпійці, паралімпійці та дефлімпійці вибороли понад 3900 високих міжнародних нагород, з них 1349 -золотих медалей.

За його словами, минулий рік був для спортивної галузі роком досягнень та здобутків. Так, кілька вітчизняні збірні вперше увійшли до когорти найсильніших команд планети — 5-те місце українців на Всесвітніх Іграх у Польщі та завойоване дефлімпійцями 2-ге командне місце на Дефлімпіаді в Туреччині. Окрім того, Україна неодноразово ставала центром престижних міжнародних змагань та турнірів.

Міністр нагадав, що одним з важливих досягненень Міністерства є підвищення престижності тренерської праці. Серед наступних запланованих кроків - підвищення зарплати та стипендії спортсменам штатних збірних команд:

«Зі свого боку ми вдвічі збільшили розмір стипендій Уряду для особистих тренерів, які готують спортсменів до Олімпійських та Паралімпійських ігор. У 3-5 разів збільшено зарплати головних і старших тренерів. Рівень оплати праці тренерів національних збірних виріс до 35-50 тис. грн. на місяць. Зусиллями Уряду на два тарифні розряди збільшено оплату праці 15000 тренерів ДЮСШ».

«Станом на 17 січня вже маємо 21 офіційно підтверджену ліцензію», - про це під час брифінгу зазначив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Так, на білій Олімпіаді у Південній Кореї Україна гарантовано буде представлена у таких видах спорту, як: біатлон, чоловіки та жінки - 11 ліцензій, санний спорт, чоловіки та жінки – п`ять ліцензій, фігурне катання, чоловіки та жінки - чотири ліцензії, а також одна ліцензія в чоловічому скелетоні.

«Специфіка ліцензійного відбіру така, що він триватиме аж до самого початку Олімпіади. У нас є надії, що матимемо ліцензії у фристайлі — у Олексадра Абраменка; на лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, лижному двоборстві Розраховуємо, що ще 10-15 українських спортсменів поїдуть на Олімпіаду», - висловив сподівання Ігор Жданов.

За його словами, Мінмолодьспорту виконало зобов’язання перед всіма збірними командами України із зимових видів спорту, які претендували на участь в Олімпіаді. Вчасно і в повному обсязі фінансувалися навчально-тренувальні збори в Україні та закордоном, забезпечено гідну фінансову мотивацію.

«Загалом протягом 2014-2018 років на підготовку до Олімпіади Міністерством було виділено понад 265,5 млн. грн. Зокрема, тільки у 2017 році, окрім календаря, існувала окрема олімпійська програма фінансування, яка склала 54,64 млн. грн. Цього ж року виділено 23,4 млн. грн. Понад 20 млн. було направлено на придбання нового сучасного інвентарю», - зауважив Міністр.

Він нагадав, що держава гарантує виплату призерам зимових Олімпійських Ігор призових, які становлять за 1 місце - 125 000 дол. США в грн. по курсу НБУ на виплату; 2 місце - 80 000 дол. США; 3 місце - 55 000 дол. США. Також він наголосив, що відповідно до рішення Уряду, віднині розмір винагороди спортсменам-паралімпійцям зрівняно з розміром винагород спортменів-олімпійців.

Ігор Жданов закликав спортивну спільноту не формувати завищених очікувань щодо результатів Олімпійських ігор, адже країна не була великою спортивною державою у зимових видах спорту.

«Чи не єдина надія України — це біатлон, а також Олександр Абраменко у фристайлі. До речі,  дві Олімпіади — в Солт-Лейк-Сіті та Ванкувері - взагалі без медалей. Будемо підтримувати, будемо вболівати».



 


Фото:

Нашi партнери