Херсонець Віталій Дубіна увійшов у ТОП-10 кращих кікбоксерів України

Федерація кікбоксингу України WAKO підвела підсумки 2017 року, визначивши 10 кращих бійців минулих 12 місяців, повідомляє прес-служба Федерації кікбоксингу України WAKO. 

Ці спортсмени відзначилися на найвищому міжнародному рівні, здобувши нагороди на Всесвітніх іграх-2017, чемпіонаті світу-2017 і не тільки. Наші лідери різного віку й статі, представляють різні регіони України, однак головне в них спільне – бажання перемагати й бути кращим.

1. Наталія Мартюхіна. «Фіт-лайн», м. Торецьк (Донецька обл.)
Для Наталії минулий рік був не лише активний, але й результативний. У розділі К-1 вона виборола срібло на першості світу в Будапешті, зупинилася за крок до п’єдесталу пошани на Всесвітніх іграх (60 кг), а також стала кількаразовою призеркою Кубку світу. На внутрішній арені Мартюхіна стала дворазовою чемпіонкою України та триразовою переможницею Кубку України. Наталія є майстром спорту міжнародного класу. Тренує спортсменку Віталій Лі. У кікбоксингу Наталія з 12 років.

2. Орфан Сананзаде. «Барс», м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.)
Орфан став одним з двох українців, яким підкорилися Всесвітні ігри 2017 року (63,5 кг). Додатково можемо згадати про срібло на одному з етапів Кубку світу та сьоме місце на ЧС-2017. Орфан є Заслуженим майстром спорту України. Тренує спортсмена тандем коучів – Володимир Коржак та Віталій Губенко. У кікбоксингу Орфан з 15 років.

3. Віталій Дубіна. ДЮСШ №6, м. Херсон
Третє місце в нашому рейтингу топ-10 спортсменів 2017 року посів другий переможець Всесвітніх ігор у Вроцлаві – Віталій Дубіна (71 кг). Окрім того, він виграв один з етапів Кубку світу та здобув по одній звитязі на чемпіонаті та Кубку України. За підсумками ВІ-2017 Віталій отримав звання «Заслужений майстер спорту України». Дубіна є вихованцем тренера Ігоря Гаврильченка. У кікбоксинг прийшов у 13 років.

4. Роман Головатюк
.  «Прайд», м. Кам’янець-Подільський (Хмельницька обл.)
Володар третьої нагороди України в змаганнях з кікбоксингу на Всесвітніх іграх, які відбулися влітку 2017 року в польському Вроцлаві. Роман виборов бронзу (+91 кг). До того ж він посів другу сходинку на одному з етапів Кубку світу, замкнув топ-5 на Чемпіонаті світу в Будапешті й став переможцем Кубку Європи. На внутрішній арені в нього в активі за минулий рік два золота ЧУ та повний комплект нагород КУ. Головатюк є заслуженим майстром спорту України. Тренує Романа Анатолій Лабатюк. Кікбоксингом займається з 17 років.

5. Павло Замятін.  КДЮСШ «Ринг», м. Київ
Найвищим досягненням Павла у минулому році стало золото ЧС-2017 в лайт-контакті (74 кг). Також він двічі підкорив етапи Кубку світу-2017. Павло вдало виступав й на внутрішній арені, жодного разу не зазнавши поразки на Кубку України. Замятін є майстром спорту міжнародного класу. Тренується Павло під наглядом Ігоря Замятіна та Уляни Машкової. У кікбоксинг прийшов у 10 років.

6. Олександр Желепа.  «Wizard», м. Київ
У 2017 році Олександр активно брав участь у розіграші Кубку світу (лайт-контакт, кік-лайт, 94 кг), де один раз став переможцем, двічі піднявся на третю сходинку п’єдесталу пошани і один раз замкнув топ-6 етапу. Також Олександр є дворазовим срібним призером ЧУ-2017. Желепа має звання заслуженого майстра спорту України. Тренує спортсмена Андрій Мартинов. Кікбоксингом займається з 18 років.

7. Артур Руденко.  «Wizard», м. Київ
На останньому планетарному форумі з кікбоксингу WAKO Артур виборов срібну відзнаку в розділі «кік-лайт» (57 кг). Також у 2017 році йому вдалося двічі піднятися на п’єдестал пошани Кубку світу – на першу та третю сходинки. У розіграші Кубку України-2017 він здобув одне золото. Наразі Артур є майстром спорту міжнародного класу.  Тренується спортсмен під керівництвом Андрія Мартинова. Кікбоксингом займається з 14 років.

8. Іван Ткаченко.  «Вулкан», м. Черкаси
Іван в яскравому стилі виграв чемпіонський титул на першості світу в Угорщині, де у фінальному двобої переміг господаря змагань (фул-контакт, +91 кг). «Золотим» видався й Кубок світу-2017. Що стосується всеукраїнських змагань, то Ткаченко став золотим і срібним призером ЧУ-2017 та двічі переможцем КУ-2017. Іван є заслуженим майстром спорту України. Тренером спортсмена є Юрій Зубов. У кікбоксингу з 10 років.

9. Юрій Зубчук. СК Волинського національного університету, м. Луцьк
За плечима Юрія в 2017 році срібло ЧС в К-1 (81 кг), перемога на Кубку світу в лоу-кік, «золотий» виступ на Кубку Європи з К-1. На внутрішній арені він є переможцем ЧУ та КУ 2017 року. Юрій є майстром спорту міжнародного класу.  Тренують спортсмена двоє фахівців – Віталій Тимофєєв та В’ячеслав Гопанчук. Кікбоксингом почав займатись в 16 років.

10. Роман Щербатюк. «Вулкан», м. Черкаси
Головним здобутком Романа в 2017 році стало золото світового форуму в Будапешті. Він виграв «золоту» сутичку в К-1 у вазі до 91 кг. На чемпіонаті України Щербатюк виграв розділи К-1 та лоу-кік у своїй ваговій категорії. Є майстром спорту міжнародного класу. Тренерами Романа є Юрій Зубов й Сергій Тутик. В 15 років прийшов у кікбоксинг.

Джерело:Прес-служба Федерації кікбоксингу України WAKO


Фото:

Нашi партнери