Всеукраїнська велоестафета «Спорт для всіх єднає Україну!» на Херсонщині

4-5 вересня 2010 року у Херсонській області буде проведено Всеукраїнську велоестафету «Спорт для всіх єднає Україну!» 

Зустріч учасників велоестафети відбудеться 4 вересня у Каланчацькому районі (кордон Херсонської області). Далі вони прибудуть до м. Нова Каховка. 

5 вересня маршрут учасників естафети буде проходити через місто Херсоні, село Посад-Покровське Білозерського району та село Шевченкове (на кордоні з Миколаївською областю). 

У естафеті також будуть приймати участь велосипедисти – представники Херсонської області. 

Крім того, у неділю 5 вересня, з нагоди перебування учасників естафети у місті Херсоні, відбудуться святкові урочистості на центральній площі міста.

Спорт для всіх єднає Україну! 
(Прес-анонс Всеукраїнського центру фізичного здоров"я населення "Спорт для  всіх")

З 1 вересня по 11 вересня 2010 року, вже вшосте поспіль, до Дня фізичної культури та спорту Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і цьогорічних партнерів фармацевтичної корпорації «Артеріум» проводять шосту Всеукраїнську велоестафету «Спорт для всіх єднає Україну!».

Цього року Велоестафета проходитиме під гаслом «Із задоволенням за кермом!». Організатори заходу мають на меті привернути увагу громадськості до проблем безпеки велосипедного руху українськими шляхами, а також, створення сприятливих умов для здорового, активного способу життя та відпочинку.

Велоестафета охоплює всі регіони України та проходить за трьома маршрутами одночасно: до Києва велосипедисти стартують з Чернівців, Севастополя та Луганська.

Загальний кілометраж маршруту 4500 км. На останньому етапі велоестафети колона  налічуватиме 300 учасників, і сотні бажаючих, що приєднаються до велоколони.

У всіх населених пунктах, через які проходить маршрут заходу, на центральних площах учасників урочисто вітатимуть місцеві жителі, прихильники здорового способу життя, представники обласних районних та міських адміністрацій та комітетів, видатні українські спортсмени.

Всеукраїнська велоестафета «Спорт для всіх єднає Україну!» є наймасовішим європейським велопробігом!!!

Команди пронесуть по території України прапор своєї області і встановлять його в м. Києві на Майдані Незалежності 11 вересня 2010 року під час урочистого фінішу, в День фізичної культури та спорту.

На відміну від професійних, всесвітньо відомих змагань, Всеукраїнська велоестафета об’єднує не лише біля 300 спортсменів та 20000 аматорів, а й 30000 палких прихильників, вболівальників, глядачів.

11 вересня з 11 до 16 години на «Майдані Незалежності» відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня фізичної культури і спорту та фінальна частина велоестафети. З вітальними промовами виступлять Міністр України Равіль Сафіуллін, Президент НОКУ Сергій Бубка, видатні українські спортсмени та представники шоу-бізнесу.

Для глядачів та гостей свята організатори та партнери пропонують цікаву розважальну та спортивну програми: вуличний баскетбол, настільний хокей, показові виступи представників спортивних клубів.

Велотур дуже популярний, і важливий не тільки як спортивна подія, він має стати національною гордістю, ще одним поштовхом до спортивної самореалізації і здійснення мрій. Кожен учасник не тільки відчуває гордість за себе й своїх друзів, з якими він подолав таку велику відстань, але й вдячність численним вболівальникам, які допомагали їм долати труднощі й перешкоди, супроводжували  своєю підтримкою протягом всієї подорожі.

Велосипед – це прагнення бути здоровим, радість руху у ритмі сучасного життя! Велоприєднуйся!


Фото:

Нашi партнери