ХХІІІ зимові Олімпійські ігри 2018 — відкрито!

Олімпійський вогонь урочисто запалав на стадіоні південнокорейського Пхьончхангу, що ознаменувало офіціййний старт ХХІІІ зимові Олімпійські ігри.
У параді серед 92 країн-учасниць крокувала й національна збірна України на чолі з прапороносцем - олімпійською чемпіонкою з біатлону Оленою Підгрушною.

Нагадаємо, Україну на «білій Олімпіаді»  представляє збірна у складі 33 спортсменів, які будуть виборювати нагороди у дев'яти видах спорту: біатлоні, фристайлі, лижних гонках, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, санному спорті, сноубордингу, скелетоні та фігурному катанні.

Міністр Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook олімпійців з початком цього свята спорту та побажав успіхів у змганнях:

«Яскрава та захоплююча церемонія відкриття XXIII зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані. Особливо горді за збірну України. На чолі з нашим прапороносцем Олімпійською чемпіонкою Оленою Підгрушною українські олімпійці взяли участь в традиційному параді країн. Як же класно бачити наш синьо-жовтий стяг на найбільших спортивних змаганнях планети! Вболіваємо за Україну! Бажаємо нашим олімпійцям всіляких успіхів та спортивної вдачі!».

Відзначимо, в Олімпійських іграх беруть участь майже 3 тисячі атлетів з 92 країн світу, які розіграють 102 комплекти нагород. Вперше за історію «білих» Олімпіад буде вручено більше 100 золотих медалей.

Трансляція змагань на телеканалі UA:Перший.

Нагадаємо, Пхьончхан отримав право на проведення зимової Олімпіади 2018 року на 123-ій сесії МОК у Дурбані (ПАР), випередивши при голосуванні кандидатури Мюнхена (Німеччина) і Ансі (Франція). Талісманом Ігор-2018 став білий тигр Сухоран.
З 9 по 18 березня у Пхьончхані відбудуться зимові Паралімпійські ігри-2018. ХХІV Зимові Олімпійські ігри 2022 року пройдуть в Пекіні (Китай).


Фото:

Нашi партнери