Будівництво центру «Н2О» у Новій Каховці підтримують не всі

У Новій Каховці зробили перші кроки для створення майбутнього Центру олімпійських видів спорту. Міська рада визначила щойно зареєстроване КП «АкваСпорт» замовником його будівництва і затвердила міську програму фінансової підтримки комунального підприємства. З місцевого бюджету воно має отримати 50 тисяч гривень на придбання оргтехніки і меблів у вигляді поповнення статутного капіталу та 212 тис. грн. на зарплату і відрядження.

Також КП «АкваСпорт» отримало від Новокаховської міськради дозвіл на розробку документації з землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 15,0000 га по проспекту Дніпровському за рахунок земель комунальної власності. Мова про ділянку між готелем «Нова Каховка» та колишнім маслозаводом, де й планується розмістити майбутній Центр олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка».

«Чому так терміново виносилися на розгляд усі ці питання?» - запитувала на сесії депутат міськради від «Совісті України» Параскева Джуманіязова. І вона, і вся її фракція голосувала проти пов’язаних з «АкваСпортом» проектів рішень, мотивуючи це порушенням з боку керівництва міськради. Мовляв, ті не витримали належний 20-денний термін, необхідний за законом для оприлюднення проектів.

Цей поспіх міський голова Володимир Коваленко пояснив нестачею часу і повною відповідністю до законодавства з огляду на ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад». «Бажаючих побудувати такі об’єкти в Україні велика кількість, і тут дорога кожна хвилина, - прокоментував він. - Секретар міськради Олександр Лук’яненко з цього питання вже чотири рази їздив до Києва. Бо проблеми виникають. Виникли вони і з будівництвом [нової будівлі] міського Центру надання адмінпослуг. Ми думали розпочати його в березні, а тут, дай Бог, почнемо хоча б у серпні. І я щодня, вибачте на слові, розриваю на шматки [начальника відділу капітального будівництва міськради Світлану] Гончаренко, головного архітектора. Ви не уявляєте, які зміни відбуваються в лічені дні, а що може статися за ці 20 днів!».

КП «АкваСпорт» було зареєстровано 1 лютого. За словами міського голови, було непросто знайти кандидатуру на посаду його директора: три людини відмовлялися йти на це місце. Згодом вдалося призначити керівником КП Оксану Лисенко — рідну сестру дружини секретаря міськради. Цей факт теж не пройшов повз увагу депутатів, налаштованих критично до «олімпійських» планів чиновників.

Водночас у самому місті до ідеї будівництва сучасного спортивного комплексу з басейном ставляться більш ніж позитивно. Ініціативу підтримали навіть меценати, виділивши 1,6 млн. грн. на виготовлення проектно-которисної документації.

- Щоб мене не звинуватили у конфлікті інтересів, на останній сесії я заявив про наявність конфлікту інтересів. Хоча суто юридично ніякого конфлікту інтересів тут немає. Але тепер я матиму моральне право в майбутньому називати прізвища тих депутатів, які голосували проти центру олімпійських видів спорту, - заявив Олександр Лук’яненко. - Відтепер я буду кожен ваш крок коментувати, коли ви кажете брехню. У вас не вистачило мужності проголосувати за проект, що так потрібен нашому місті.

І пригрозив: «Якщо ж вас потім не запросять на відкриття центру - не ображайтесь!».

Джерело: Новий день


Фото:

Нашi партнери