Дніпропетровцям вручили 19 човнів для академічного веслування

4 вересня дніпропетровські веслувальники отримали 19 сучасних човнів фірми «Емпахер» загальною вартістю 2,4 млн грн. Це визначить початок підготовки місцевих спортсменів до участі у ХХХI Олімпійських іграх, що відбудуться в 2016 року в Ріо-де-Жанейро, до Всеукраїнських і міжнародних змагань. Подібний захід в області був проведений вже друге.

Серед 19 човнів: 10 «одиночок», 4 парні «двійки», 2 парні «четвірки», 2 «двійки» (С32) та 1 човен «вісімка».
В урочистостях взяли участь близько ста спортсменів та тренерів Дніпропетровщини. Серед них: чемпіони ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 року з академічного веслування, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, обласної школи вищої спортивної майстерності та училища фізичної культури.

Довідково:  Дніпропетровщина є провідним центром Європи та найкращим на території всієї України з розвитку академічного веслування. Зокрема, відзначається гребний канал «Водноспортивний комбінат», на якому й проходила підготовка спортсменок з нашого регіону до ХХХ Олімпійських ігор у Лондоні.
«Водноспортивний комбінат» розташований в акваторії Мандриківської затоки. Це єдина в Україні унікальна штучна гідротехнічна споруда – веслувальний та обвідний канали довжиною2,5 км та воднолижний стадіон. Загальна площа об’єкту –18,2 га.
Водноспортивний комбінат має статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки і є головним підприємством на Україні з проведення змагань з веслування академічного та веслування на байдарках і каное. На його акваторії щороку проводиться понад 15 обласних та 10 всеукраїнських змагань, понад 15 навчально-тренувальних зборів збірних команд України з веслувальних видів спорту, а також змагання з веслування на човнах «Дракон», воднолижного та водно-моторного спорту, традиційно проходить міжнародний турнір з воднолижного спорту «Ukraine Open», за участю кращих спортсменів світу.


Фото:

Нашi партнери