Ведеться підготовка до проведення ралі "Чумацький шлях"

За сприяння обласної державної адміністрації з 5 по 7 жовтня 2012 року в м. Херсоні вже в 19-й раз пройде традиційне Міжнародне ралі "Чумацький шлях" – п'ятий, завершальний етап чемпіонату України з ралі.

Етап Кубку України – ралі «Чумацький шлях» є єдиним змаганням, яке входить до складу всіх чемпіонатів України з ралі з часів незалежності. Основна загальна частина ралі проходитиме на польових дорогах в районі села Тягінка Бериславського району та села Іванівка Білозерського району.  Дистанція змагальних ділянок складатиме 110 км. Загальна дистанція ралі – приблизно 290 км. Орієнтовна кількість учасників – 50 екіпажів з різних регіонів України.

Етап кубку ралі-рейд «Чумацький шлях» проводиться в цьому році вперше. Це буде четвертий етап Кубку України з ралі-рейдів 2012 року.  Змагальна дистанція ралі-рейду складатиме приблизно 750 км та пролягатиме на території Голопристанського району через села Стара Збур’ївка, Рибальське, Геройське. Орієнтовна кількість учасників – 40 екіпажів.
Для організації проведення змагання в обласній державній адміністрації створено відповідну робочу групу та видано доручення голови обласної державної адміністрації.

5 вересня  у Таврійському мікрорайоні м.Херсона відбулося відкрите тренування чинного чемпіона України в цьому виді спорту Валерія Горбаня.Тут проходить спортивна траса паралельних гонок.
Першим в якості штурмана випробував трасу, на якій у жовтні проводитимуться швидкісні змагання, заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Хоменко. Він поділився враженнями від заїзду  з журналістами, яких також було запрошено на відкрите тренування:  «Спорт – це імідж України, а проведення  Міжнародного ралі на Херсонщині –  це в першу чергу престижно, тому вкрай важливо, організувати змагання на належному рівні», – сказав заступник голови обласної державної адміністрації та додав, що йому також надійшла пропозиція взяти участь у ралі.


Фото:

Нашi партнери