Українські паралімпійці знову на 4 місці з 68 медалями

6 вересня українській збірній вдалося збільшити кількість завойованих медалей на Паралімпійських Іграх у Лондоні до 68. Про це повідомляє прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України.

В активі українських паралімпійців 27 золотих, 18 срібних і 23 бронзових медалей.
Зазначимо, що 24-у золоту медаль завоював Роман Павлик, чим досяг результатів нашої команди на Паралімпіадах 2004 і 2008 років за кількістю золота.
Таким чином, Україна зберегла четверте місце в командному заліку. Останні медалі завоювали Юрій Царук, Геннадій Бойко і Віктор Смірнов.

Як повідомляє офіційний сайт Паралімпіади в Лондоні, за результатами 6 вересня, перше місце впевнено зберіг Китай - 70 золота, 60 срібла, 53 бронзи. Разом в китайських паралімпійців 183 медалі.
Росія, яка раніше займала другу позицію поступилася Великій Британії. У російської команди в активі 85 медалей - по 31 золотих і срібних, а також 23 бронзових. Велика Британія завоювала 108 нагород - 31 золота, 39 срібних і 38 бронзових медалей.

7 вересня відбудуться змагання з плавання, легкої  атлетики, фехтуванню на візках, настільному тенісу, волейболу сидячи (жіноча збірна України зустрінеться з командою Нідерландів у фіналі за 3-4 місце), футболу ДЦП (чоловіча команда України у півфіналу зіграє з Іраном).

Нагадаємо, що на Паралімпіаді-2008 у Пекіні Україна завоювала четверте місце з 74 медалями, з яких 24 було золотих. Чотирма роками раніше на Іграх у Греції українці одержали 55 медалей, 24 також були золотими, і виявилися на шостому місці в підсумковому медальному заліку.


Фото:

Нашi партнери