У Лондоні пройшла церемонія закриття Паралімпіади. Здобуток Херсонщини - 2 срібні і 2 бронзові нагороди

Пишна церемонія закриття Паралімпійських ігор в Лондоні, яку організатори назвали "Фестиваль вогню", завершилася передачею паралімпійської естафети господарям наступних Ігор, які відбудуться в 2016 році в Ріо-де-Жанейро.

Шоу, присвячене давнім традиціям і святам Британії, офіційно завершило 11-денні змагання, які організатори назвали "найбільшими Паралімпійських іграми в історії". Квитки на закриття були повністю розпродані.

Головна роль у церемонії, яка тривала дві з половиною години, була відведена британській рок-групі Coldplay, яка відіграла композиції, присвячені чотирьом порам року. Серед учасників також були такі зірки поп-музики, як Ріанна і Jay-Z, а під час виконання пісні Coldplay "Viva La Vida" за допомогою телемосту до виступу приєдналися артисти з усієї країни.

На відміну від інших паралімпійських церемоній, всі 4200 учасників Ігор були розсаджені навколо основної сцени, опинившись таким чином, в самому центрі вистави.
"Ці Ігри змінили нас назавжди", - заявив президент Міжнародного паралімпійського комітету Філіп Крейвен, закриваючи Паралімпіаду. Паралімпійці Еллі Сіммондс і Джонні Пікок допомогли загасити полум'я головного факела і роздати його по всьому стадіону, символізуючи "вічну природу полум'я, яке горить серед нас".
Кожна з країн-учасниць відвезе з собою одну з 200 мідних "пелюсток", з яких було складено паралімпійський факел. Зі слів організаторів, лондонські ігри були найуспішнішими в історії паралімпійського руху. Нагадаємо, що відкриття Ігор називалося "Просвіта" й імітувало народження Всесвіту.

Українці завершили змагання у Лондоні на четвертому місці із 84-ма медалями (32 золоті, 24 срібні та 28 бронзові).  Виступ української команди в Лондоні є наразі найкращим для команди в історії Паралімпійських ігор відтоді, як вона почала брати в них участь у 1996 році. Представники Херсонщини на цих Паралімпійських іграх завоювали бронзу в академічному веслуванні (Катерина Морозова і Володимир Козлов), срібні медалі у легкій атлетиці  (Вікторія Кравченко, біг на 400 м) і у футболі (Іван Доценко).

Наші вітання паралімпійцям!


Фото:

Нашi партнери