На зустрічі з головою облдержадміністрації побували учасники ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні

Напередодні Дня фізичної культури та спорту голова обласної державної адміністрації Микола Костяк та його заступник Ганна Пономаренко зустрілися  з учасниками ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні та фізкультурно-спортивним активом області.
На засідання  були запрошені всі керівники   спортивних  шкіл та  товариств області з метою обговорення  нагальних  потреб закладів  та   озвучення  першочергових  завдань  розвитку   галузі.
 
Микола Костяк привітав спортсменів з професійним святом та зазначив, що Херсонщина з кожним роком стає більш конкурентоспроможною, зростає обсяг залучених інвестицій, розвивається економіка, завдяки чому з’являється більше можливостей  для розвитку, зокрема, й спортивної сфери.

Так, вперше, починаючи з 2000 року представництво Херсонщини на Олімпійських іграх було найбільшим – 10 спортсменів, для яких участь стала безперечним досвідом. Крім Олімпійських ігор 8 місяців поточного року були насичені великою кількістю інших відповідальних міжнародних змагань, у яких брали участь херсонські спортсмени, Ними завойовано: 16 медалей в олімпійських видах спорту та 41 – в не олімпійських, що на 16 більше ніж у 2011 році.
За підсумками першого півріччя у всеукраїнському рейтингу з вищої спортивної майстерності з олімпійських видів спорту Херсонська область посідає ІІ загальнокомандне місце.

Гарним поштовхом для підтримки досягнень та подальшого розвитку чемпіона Європи 2011 року, чемпіона світу 2012 року серед юніорів з веслування академічного Михайлова Андрія стало придбання обласною державною адміністрацією за рахунок позабюджетних спортивного човна. Відповідний сертифікат сьогодні тренеру вручив голова обласної державної адміністрації Микола Костяк.

Учасники ХХХ літніх Олімпійських ігор  2012 року в Лондоні  були нагороджені  почесними грамотами і подяками голови обласної державної адміністрації.
Спортсмени і тренери, в свою чергу, подякували обласній владі за увагу та допомогу, яка постійно надається.
 
Завершуючи зустріч заступник голови обласної державної адміністрації Ганна Пономаренко подякувала спортивній сім’ї  Херсонщини за відданість справі та прагнення до перемог: «Ми спостерігаємо, що найчастіше за межами країни звучить державний гімн і піднімається прапор України тільки дякуючи перемогам наших спортсменів. Здобутки українських спортсменів на міжнародних змаганнях є загальнонаціональною гордістю і надбанням».

Херсонська  облдержадміністрація

Фотозвіт http://sportforall.info/gallery/35
 


Фото:

Нашi партнери