Шахова Олімпіада 2016 року пройде в Баку

Генеральна асамблея ФІДЕ ухвалила рішення провести шахову Олімпіаду 2016 року в Баку (Азербайджан). Спочатку на проведення Олімпіади претендували Таллін (Естонія), Баку (Азербайджан) і Албена (Болгарія). Заявку Азербайджану підтримав і президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов.
Міністр молоді та спорту Азербайджану заявив, що його країна дає "державні гарантії" безпеки всіх учасників Олімпіади, у тому числі й із Вірменії.

Про це стало відомо у Стамбулі (Туреччина), де 9 вересня  завершилася 40-а Міжнародна шахова Олімпіада. Протягом 13 днів у Туреччині змагалося 785 найкращих шахістів та 635 шахісток зі 152 країн по 5 спортсменів у команді. Серед них, звісно, й українських дві команди.
Переможцем у чоловіків стала команда Вірменії - 19 очок. У заключному турі вірмени обіграли росіян, які посіли друге місце (19 очок). Українці набрали 18 очок - третє місце і бронзові медалі. У змаганні жінок золоті медалі отримали росіянки, срібло у китаянок, а бронза – у української команди.

За чоловічу збірну України виступали Василь Іванчук, Руслан Пономарьов, Олександр Моісеєнко, Андрій Волокитін і Павло Ельянов; за жіночу – Катерина Лагно, Марія Музичук, Наталія Жукова, Анна Ушеніна та Інна Гапоненко.


Фото:

Нашi партнери