У Херсоні у прес-центрі ТРК «Скіфія» відбулася зустріч зі спортсменами-паралімпійцями

12 березня у прес-центрі Херсонського суспільного мовника (ТРК «Скіфія») в рамках заходів,  присвячених зимовим Паралімпійським іграм-2018, відбулася перша зустріч зі спортсменами-паралімпійцями та їх тренерами.

На зустріч запросили чотирихразову чемпіонку та бронзову призерку XV Паралімпійських ігор з плавання Єлизавету Мерешко,  заслуженого тренера України з плавання Еллу  Бенедик, дворазову срібну призерку ХІІІ Паралімпійських ігор, срібну призерку ХІV Паралімпійських ігор з легкої атлетики Вікторію  Кравченко  та заслуженого тренера України з легкої атлетики  Сергія Мягкова. 

Також були присутні учні Херсонської спеціальної загальноосвітньої школи №1.

На початку зустрічі обговорили приємні новини, високий рейтинг українських спортсменів в цьогорічній Паралімпіаді, а також спробували з’ясувати, чому наші олімпійці значно поступаються кількістю медалей паралімпійцям.

Тренер Сергій Мягков зауважив, що спортсмени з інвалідністю  у спорті швидше досягають успіху ніж в інших сферах життя.

У свою чергу заслужений тренер з плавання Елла Бенедик зазначила: «У паралімпійців більше мотивації. Вони більш намагаються самовиразитися і на цьому будується їх підготовка».

На самкінець зустрічі паралімпійські чемпіонки поділилися з учнями спецшколи своїми секретами успіху та боротьби з хвилюванням перед стартом: «Це наша робота, це частина життя, яку намагаєшся виконати якомога краще. Якщо нема мандражу перед змаганням, значить ти вже перегорів і нічого не зробиш. Завжди повинне залишатись хвилювання – ти стільки працював. Але хвилювання потрібно контролювати: не перегоріти до старту, проте і не бути занадто спокійним».

Джерело


 


Фото:

Нашi партнери