Ігор Жданов: Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій - українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ

14 березня Міністр молоді та спорту Ігор Жданов підписав наказ  № 1065 «Щодо заборони участі національних збірних команд України у спортивних заходах на території Російської Федерації».

Даний документ забороняє планувати та проводити навчально-тренувальні збори на території країни-агресора та участь членів національних збірних команд України з видів спорту в усіх спортивних змаганнях, що проводяться на теренах РФ.

«Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ - про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», - українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ», - наголосив Ігор Жданов.

Також Міністр закликав міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, та яка є порушником кодексу ВАДА: «Агресори і порушники мають бути вигнаними з арени світового спорту!»


Фото:

Нашi партнери