Українські паралімпійці повертаютьтся додому

11 вересня до України повернулася паралімпійська збірна.  Родичі та близькі зустрічали  своїх чемпіонів в аеропорту Бориспіль. Із власноручно розфарбованими плакатами, квітами та слізьми на очах – їх зустрічали як справжніх героїв. І не дивно, адже наші співвітчизники посіли 4 місце за кількістю медалей. А у деяких видах спорту  навіть світові рекорди побили.

Нагадаємо, збірна України стала четвертою в загальнокомандному заліку на літніх Паралімпійських іграх 2012 року в Лондоні.
Перше місце на Паралімпіаді-2012 впевнено посіла збірна Китаю, члени якої здобули 91 золоту, 71 срібну і 65 бронзові медалі (всього 231). 
Друге місце - у команди Росії (36 золотих, 38 срібних, 28 бронзових нагород,  всього 102). 
Третє місце у господарів змагань Великої Британії, які завоювали 120 медалей, з яких - 34 золоті, 43 срібні і 43 бронзові. 
Четверте місцеУкраїна з 84 нагородами (32 золоті, 24 срібні і 28 бронзових медалей).
П’яте місце – Австралія, в якої  32 золоті, 23 срібні і 30 бронзових медалей (всього 85).
На шостому місці   збірна США, у скарбниці якої  98 нагород, із них  31 золота, 29 срібні і 38 бронзові медалі.

Приємно  відзначити, що у Лондоні на XIV Паралімпійськіх іграх виступили  5 представників з Херсонщини: Вікторія  Кравченко (легка атлетика), Катерина  Морозова і Володимир  Козлов (веслування академічне), Іван Доценко (футбол) і Ірина  Волинець (стрільба з луку).

Здобутки херсонських спортсменів:  Кактерина Морозова та Володимир Козлов вибороли бронзові нагороди у веслуванні академічному в складі четвірки на дистанції 1000 м. Вікторія Кравченко завоювала срібну медаль у бігу  на 400 м)  Іван Доценко у складі української збірної команди з футболу  став срібних призером.

Катерина Морозова і Іван Доценко – вже вдома. А Вікторія Кравченко приїздить до Херсону  вранці 13  вересня.


 


Фото:

Нашi партнери