Кабмін пропонує зробити Львів столицею Олімпіади-2022

Кабмін затвердив техніко-економічне обґрунтування Національного проекту «Олімпійська надія - 2022». Столицею майбутньої Олімпіади визначено місто Львів. Це рішення було прийнято під час засідання уряду.
Про це повідомив Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, за словами якого важливим індикатором успішності реалізації Національного проекту «Олімпійська надія - 2022» є проходження української заявки у 2 тур.
Подальшу координацію процесу буде здійснювати віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков, визначений указом Президента України керівником Оргкомітету з подачі заявки Україною на проведення Олімпіади 2022 року.
«Для нас важливо якнайкраще підготуватись до подачі заявки, розгляд якої відбудеться у 2014. Тобто через 2 роки у нас повинен бути максимальний набір аргументів, щоб Україна отримала право на проведення Олімпіади. До цього набору повинно, в першу чергу, увійти рішення уряду України про проведення заходу, готовність міста Львова, яке прийматиме Олімпіаду, та перелік наявних інфраструктурних об’єктів», - підкреслив Владислав Каськів.

Йдеться про будівництво в 2012-2021 роках нового гірськолижного комплексу "Боржава" у Львівській області та нових об'єктів транспортної інфраструктури - аеропортів, автомобільних доріг і залізниць.
Крім того, Україні належить побудувати олімпійські селища та міжнародний медіа-центр. Фінансування нацпроекта буде здійснюватися як за рахунок коштів приватних інвесторів, так і з державного та місцевих бюджетів.
Нагадаємо, проект був поданий Держагентством з інвестицій та управління національними проектами та передбачає реалізацію заходів, необхідних для того, щоб у 2014 році Україна могла подати в Міжнародний олімпійський комітет заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.


Довідка. Розробник техніко-економічне обґрунтування Національного проекту «Олімпійська надія - 2022» компанія «PROPROJEKT Planungsmanagement & Projektberatung GmbH» (Німеччина) має визнаний авторитет та досвід з проектування спортивних заходів найвищого рівня. Компанія займає провідне місце на ринку проектування підготовки та проведення Олімпійських ігор. Зокрема, досвід компанії включає підготовку Олімпійських ігор у Баку - 2016 році, у Мюнхені - 2018 році та Чемпіонат світу з футболу у Катарі 2022 року. Більше інформації на сайті компанії www.proprojekt.de.


Фото:

Нашi партнери