Андрій Гордєєв: «Спортсмени – це гордість України і Херсонщини!»

З 10 по 14 квітня у м. Херсоні  на базі Херсонського вищого училища фізичної культури проходив ХІІІ Міжнародний турнір з боксу (класу А)  пам'яті майстра спорту СРСР Миколи Мангера.

У турнірі взяли участь 75 спортсменів з Ізраїлю, Азербайджану, Молдови, Казахстану, Узбекистану, Індонезії, Білорусі, а також два склади національної збірної України і команда з Херсона.

Абсолютну першість у медальному командному заліку вибороли боксери збірної України.

За результатами змагань в активі збірної  команди 21 нагорода. Серед них 7 золотих, 6 срібних та 8 бронзових медалей. Друге та третє місце посіли збірні Казахстану та Індонезії відповідно.

Також варто відмітити, що серед усіх здобутих медалей для  команди України найбільшу кількість нагород принесли боксери Херсонщини, в їх активі 4 золотих, 1срібна та 2 бронзові медалі.

За результатами боїв I місце посіли: Жан Гаспарянц (вагова категорія 60 кг), Артем Соловйов (вагова категорія 69 кг), Дмитро Щербина (вагова категорії 75 кг), Артур Саргсян (вагова категорія + 91 кг);                                    

II місце
  - Жермен Ншимиримана (вагова категорія 56 кг);.

III місце -: Дмитро Брайко (вагова категорія до 91 кг), Андрій Петухов (вагова категорія 81 кг).

Також рішенням головної суддівської колегії турніру в число кращих суддів цих змагань увійшов представник Херсонської області Роман Чернишов.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, завітавши  на фінальні бої  турніру, зауважив: «Для багатьох видатних боксерів ці змагання стали початковим етапом на шляху до визначних перемог. Своїми досягненнями у боксі Україна заявила про своє право на гідне місце серед провідних держав світу».

Крім того, керівник області  побажав боксерам успіхів, професійного зростання та яскравих перемог: «Ваші перемоги – це приклад великого патріотизму, самовідданості та могутнього духу для юних українців. Спортсмени – це гордість України і Херсонщини!»


Фото:

Нашi партнери