Стрибки з парашутом стали можливими

Комунальний заклад «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської облради отримав дозвіл на навчання парашутистів та організацію виконання стрибків з парашутом. Відповідні накази підписав голова громадської організації «Товариство сприяння оборони України» Сергій Кошин. Про це повідомляє прес-служба Херсонської облради.

Вказана організація регламентує діяльність авіаційних спілок на території нашої держави. Останнім часом «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради через відсутність необхідної матеріально-технічної бази та відповідних дозволів надавав лише теоретичну підготовку, а стрибки залишалися у мріях, як самих вихованців, так і викладацького складу. Тепер відповідна підготовка можлива і на Херсонщині.

Нагадаємо, у вересні 2017 рокупереможцем конкурсу на посаду директора КЗ «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради став Михайло Нестеров. Вже через місяць після його призначення комунальний заклад відновив членство в «Товаристві сприяння обороні України».

Членство у вказаній всеукраїнській організації дозволило зробити перший крок до відновлення найголовнішої складової роботи клубу — польотів та стрибків з парашутом. Крім того, у жовтні минулого року вихованці «Обласного авіаційно-технічний спортивний клубу» вперше за шість років здійснили стрибки з парашутом. Виліт відбувся спільно зМиколаївською обласною федерацією авіаційних видів спорту, яка надала допуск для восьми вихованців з Херсонщини. Тоді Михайло Нестеров пообіцяв, що клуб вже навесні отримає дозволи на стрибки з парашутом. І свою обіцянку керівник комунального закладу виконав.


Фото:

Нашi партнери