Владислав Іванюхін з Лазурного - чемпіона світу з хортингу

З 21 по 23 квітня 2018 року в латвійському місті Даугавпілс (Латвія) відбувся чемпіонат світу з хортингу.

У масштабних змаганнях взяли участь понад 250 спортсменів з 15 країн. Розіграно 80 комплектів нагород серед дорослих, юніорів, кадетів, юнаків у розділах «двобій», «форма», «показовий виступ».

На відкритті світової першості були присутні почесні гості: перший секретар посольства України в Латвії Руслан Цехов, а також перший віце-мер міста Даугавпілса  Ігор Прелатов.

За підсумками першості спортсмени збірної України продемонстрували бойовий дух, переможний характер та посіли перше загальнокомандне місце, завоювавши головний приз змагань. Кубок за друге місце на турнірі виборола команда Литви, а третє підсумкове місце посіла збірна Латвії.

Серед  українських переможців  -   представник Скадовського району Херсонської області  Владислав Іванюхін із бійцівського клубу «Maximus» з Лазурного, який під керівництвом тренера клубу Георгія Аракелова та за підтримки Лазурненської селищної ради взяв участь у турнірі.

У фіналі 22 квітня Владислав зійшовся з представником Латвії і виграв з явною перевагою,  завоювавши титул чемпіона світу з хортингу. Цю радісну звістку повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Георгій Аракелов:
«Зрештою ми маємо дві золоті медалі в розділі боротьба 16-17 років у вагових категоріях 70-75 кг і 75-80 кг, і одну золоту медаль в розділі поєдинок (ММА). Іванюхин Владислав став в двох розділах чемпіоном світу з хортингу в розділі боротьба і поєдинок (ММА)».

Довідково. Хортинг - порівняно молодий вид єдиноборств, який з'явився менш ніж 10 років тому саме в Україні і розповсюдився за цей час у багатьох країнах Європи і світу.
Перший чемпіонат світу відбувся в 2015 році в Польщі, другий - в 2016 році в українському Трускавці. У третьому чемпіонаті світу, що проходив з 20 по 22 квітня 2018 року, взяли участь спортсмени також з Франції, Вірменії, Азербайджану, Алжиру та інших країн, і все ж українські спортсмени підтвердили лідерські позиції в даному виді спорту.
Як зазначив  віце-президент Міжнародної федерації хортингу Станіслав Федоров: «Хортинг - український національний вид спорту, проте з кожним роком він завойовує все більше прихильників у світі. Пращурами хортингу є запорізькі козаки, які здобували славу в боях. Багато прийомів хортинг взяв з інших видів єдиноборств - самбо, дзюдо, джиу-джитсу, тхеквондо, карате... І все ж його унікальність у тому, що він несе в собі український патріотичний дух. Приємно, що чемпіонат світу, що проводився за межами України, зібрав багато спортсменів і учасників із інших країн. Але українська збірна все ж довела, що вона - найкраща».


Фото:

Нашi партнери