До уваги керівників територіальних організацій ФСТ «Динамо» України

Члени Медичної комісії НОК запропонували зміни до законопроекту «Про антидопінговий контроль у спорті» та Наказу Мінмолодьспорту та Мінохорони здоров’я України «Про затвердження Положення про медичне забезпечення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, закладів фізичної культури та спорту» 

23 квітня під головуванням Віктора Коржа за участі президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки відбулось засідання Медичної комісії НОК. 

Учасники засідання обговорили низку питань щодо внесення змін до законопроекту «Про антидопінговий контроль у спорті» та пропозиції щодо  Наказу Мінмолодьспорту України і Мінохорони здоров’я України  «Про затвердження Положення про медичне забезпечення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, закладів фізичної культури та спорту». 

Під час обговорення законопроекту «Про антидопінговий контроль  у спорті»  було досягнуто згоди щодо внесення змін у низку його  положень,   що регламентують здійснення медичного контролю за дотриманням антидопінгових правил,  а також  повноважень громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування. Зокрема, було запропоновано  на законодавчому рівні передбачити  норму щодо визнання антидопінгових правил НАДЦ всіма федераціями та їх членами. 

В ході обговорення Положення про медичне забезпечення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, закладів фізичної культури та спорту зазначалося,  що окремі пункти документу  викликають резонанс та  неоднозначну реакцію в  суспільстві, про що свідчить  відкрите звернення громадської організації  «ТОП РАННЕРЗ».  Члени Медичної комісії НОК  в ході дискусії приділили увагу різним  аспектам Наказу. Зокрема, були висловлені  зауваження  щодо окремих  положень документу стосовно   медичного забезпечення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, які стосуються допуску осіб до участі у різноманітних змаганнях  після обов’язкового  огляду лікаря, який є працівником закладу охорони здоров’я державної та комунальної форм власності  або лікувально-профілактичних  закладів, де спортсмени перебувають під наглядом.   

На засіданні було прийнято рішення запропонувати керівництву міністерств, що затвердили Наказ, призупинити його дію  і розглянути можливість внесення змін до Положення з урахуванням пропозицій Медичної комісії НОК  та низки громадських  організацій, попередньо обговоривши їх на спільному засіданні.


Фото:

Нашi партнери