Чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат пройшов за участі юних херсонців

З 8 по 11 травня у м. Миколаєві  в Палаці споррту УФВС (колишні «Трудові резерви») відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2003-2004 років народження. Спортивний захід проходив з нагоди 73-ої річниці Перемоги у Другій світовій війні  за підтримки «Морського спеціалізованого порту Ніка-Тера».

У змаганнях взяли  участь 570 спортсменів із 24 областей України, які боролися в 11 вагових категоріях (від 38 до 100 кг) не тільки за нагороди, але й для визначення найсильніших спортсменів-кандидатів до складу збірної команди, яка представлятиме Україну на найближчому чемпіонаті Європи серед молодших кадетів  в Угорщині 15-17 червня.

З 570 учасників чемпіонату – 150 були представницями «слабкої статі»: це не дивно - адже вільна боротьба є відмінним інструментом для самооборони.

Протягом трьох днів велися цікаві й захоплюючі поєдинки, які завершилися справжнім епіцентром боротьби характерів у фінальних спарингах. Юні спортсмени показали відмінну підготовку і силу духу. Безкомпромісні сутички виявили переможців чемпіонату.

Херсонські спортсмени здобули 2 золоті та 5 бронзових нагород.  Так, серед дівчат у ваговій категорії  50 кг  Наталія Клівчуцька  посіла І місце, а Карина Єрошина -  3 місце.  У ваговій категорії 42 кг Галина Зінковська завоювала бронзову нагороду.

Серед юнаків
  херсонці у вагових категоріях посіли наступні призові місця: І місце - Максим Зубенко (62 кг), 3 місце - Микита Зубаль (48 кг), Олексій Харчун (57 кг), Ельхан Гораєв (62 кг).

Серед дівчат лідерами стали спортсменки Донецької області, за ними розташувалася Івано-Франківська область, замкнула трійку лідерів Львівська область.
Серед юнаків перше місце посіла Донецька область, Київська область – друге та Одеська область – третє.

За підсумками змагань переможці та призери отримали дипломи та медалі, а глядачі – масу емоцій.

«Ми намагаємося підтримувати традиції миколаївської школи вільної боротьби, надаючи допомогу в проведенні різних турнірів й чемпіонатів, тим самим надаючи дітям можливість продемонструвати свої здібності, – поділився перший заступник начальника «Морського спеціалізованого порту Ніка-Тера» Анатолій Дворник. – Заняття вільною боротьбою – відмінний спосіб розвинути впевненість, інтуїцію, силу волі, а також вміння контролювати себе та аналізувати ситуацію. Всі ці навички обов’язково знадобляться молодим людям досягати поставлених цілей та успіхів в житті. «Ніка-Тера» буде прагнути їх в цьому підтримувати».


 


Фото:

Нашi партнери