Берислав. Турнір з вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України Миколи Романова

Як повідомляється на сайті Бериславської райдержадміністрації, минулого тижня у капітально відремонтованому спортивному залі Козацької селищної ради організовано та проведено перший відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Миколи Романова. У змаганнях взяли участь 18 команд, 240 учасників у 23 вагових категоріях з  Києва, Дніпропетровська, Запоріжжя, Одеси, Миколаєва, Криму, Херсона та області.

Понад 35 років Микола Олексійович Романов  працював тренером з вільної боротьби у Бериславській РК ДЮСШ ім.В.К.Сергеєва і у 2011 році пішов з життя. Він пройшов шлях від звичайного тренера до заслуженого тренера України, підготувавши 4 майстрів спорту міжнародного класу, 14 майстрів спорту, значну кількість спортсменів масового розряду. Вихованці тренера Романова - Олексій Нечипуренко, Євген та Костянтин Духіни, Валерій Ціомашко, Андрій Яценко, Володимир Веремейчук, Юрій Андрощук, Євген Зуєв, Олена Комарова, Максим Бебех, Стас Гетьман, Вікторія Ємельянова, брати Ісак та Арсен Єдігарови, Давид Колащан та багато інших.

За вагомий внесок у розвиток вільної боротьби, високий професіоналізм  за ініціативи відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Бериславської райдержадміністрації, тренерсько-адміністративним складом ДЮСШ, спортивною громадськістю району в щорічний основний план спортивно-масових заходів  включено проведення відкритого турніру з вільної боротьби, присвяченого вшануванню пам’яті заслуженого тренера України Миколи Романова.

Під головуванням Андрія Мірошніченка відбулося відкриття турніру, на який були запрошені начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА С. Бабіченко, Козацький селищний голова А.Чирко, заступник директора з навчально-виховної роботи РК ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва  Д.Кажукало; рідні Миколи Олексійовича – мати Раїса Федорівна та дружина Валентина Семенівна.

Два дні юнаки та дівчата змагалися в силі, техніці, спритності, використовуючи весь арсенал умінь та навичок. Жодного шансу на перемогу своїм суперникам не дали бериславські спортсмениі О.Головченко та В.Глухенька у ваговій категорії відповідно 52 та 48 кг. Підтвердив свій клас В.Зюзін (вагова категорія 60 кг), В.Лукашенко та М.Княгницький (вагова категорія 47 та 53 кг) посіли ІІ місце, бронзові нагороди у  І.Пустоварова, Е.Покудова, М.Лукашенка, А.Перерви, Є.Лактіонова.


Фото:

Нашi партнери