Гліб Піскунов переміг на міжнародному легкоатлетичному турнірі VIIMSI GALA в Естонії

20 травня в Естонії відбулися міжнародні легкоатлетичні змагання VIIMSI GALA. Українські метальники порадували своїми результатами.

Михайло Кохан встановив новий юнацький рекорд України з метання 5-кілограмового молота – 86,78 м. Попереднє досягнення належало Глібу Піскунову. На юнацькому чемпіонаті світу у Калі він показав результат 84,91 м (14 липня 2015 року). 
 
Більше того, результат Кохана став другим найкращим результатом світу в історії. Далі у віковій категорії до 18 років 5-кілограмовий молот метав лише один атлет – угорець Бенсе Халаш (87,16 м, 31 травня 2014 року, Баку). 
 
Гліб Піскунов
також виступав в Естонії, але змагався вже серед дорослих атлетів. Новокаховчанин був наймолодшим учасником, проте вік зовсім не завадив йому перемогти. Результат Піскунова – 71,38 м.
 
Багатоборка Аліна Шух змагалася зі штовхання ядра і метання списа. В обох дисциплінах вона була другою. У секторі для штовхання ядра результат українки 14,31 м, а з метання списа – 53,94 м.
 
Ще одну другу сходинку посіла Альона Шамотіна з метання молота (67,96 м). Переможниці змагань, естонці Анні Марії Орел, вона програла лише шість сантиметрів

Джерело: ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери