У смт Нижні Сірогози пройшов фестиваль «Відкриті уроки футболу»

Протягом п’яти днів з 16 по 20 травня 2018 року, за підтримки Федерації футболу України та комунікаційної кампанії Представництва ЄС в Україні «Прямуємо разом» у смт  Нижні Сірогози проходило справжнє свято – фестиваль «Відкриті уроки футболу». 

У заході взяли участь близько 200 учнів загальноосвітніх шкіл Нижньосірогозького району, загалом це - діти-переселенці, діти учасників АТО, діти з особливими потребами, діти із сімей з соціальними проблемами та звичайні школярі. 

Ціль проекту – за допомогою футболу здружити усіх дітей між собою незалежно від здібностей та статусу.

Проект «Відкриті уроки футболу» («Open Fun Football Schools») реалізовується Херсонською обласною федерацією футболу під егідою Федерації футболу України  та здійснюється за підтримки Європейського Союзу, також за організаційної підтримки Нижньосірогозької федерації футболу  та за спонсорської підтримки ТМ «Моршинська» мінеральна вода «Моршинська».

Протягом фестивалю на стадіоні, який був розподілений на 12 секторів, волонтери з числа вчителів фізичного виховання та їх помічників демонстрували дітям різноманітні вправи та веселі ігри, також діти спілкувалися з поліцейськими та дитячими психологами. А 19 травня, у день, коли Україна святкує «День Європи»  у Нижніх Сірогозах відбулося подвійне свято. 

Спочатку на території Нижньосірогозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів голова Херсонської обласної державної адміністрації,  голова Херсонської обласної федерації футболу Андрій Гордєєв урочисто відкрив новий сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям розміром 42х22 м.  Це дозволить залучити до занять футболом якомога більше дітей, і які будуть займатися спортом у більш комфортних умовах, і з яких потім виростуть нові майбутні чемпіони.

Після відкриття майданчику Андрій Гордєєв разом з почесними гостями, серед яких народний депутат України  Сергій Хлань, виконавчий директор ХОФФ  Олексій Кручер, голова Нижньосірогозької районної державної адміністрації Павло Павлов, голова Нижньосірогозької районної ради  Іван Яців, депутат обласної ради  Геннадій Гомон, голова Нижньосірогозької районної федерації футболу Юрій Сердюк  завітали на місцевий стадіон «Скіф», де відбулася урочиста презентація проекту «Відкриті уроки футболу».

 «Я щиро вітаю юних футболістів, серед яких є  Шевченки, є Караваєви та Коваленки, є наші чемпіони, і я впевнений, що ви – наше майбутнє. Грайте, любить футбол, перемагайте» – виступив з привітальним словом Андрій Гордєєв. 

«Спорт – це сила! Бо наше майбутнє – це здорова молодь, бо наше майбутнє – це діти. Займайтеся спортом, зробіть здоровий вибір у своєму житті, займайтесь футболом» – наголосив народний депутат Сергій Хлань.

Потім діти приступили до бадьорої розминки, а після розминки розпочалось справжнє свято – фестиваль «Відкриті уроки футболу».   Всім учасникам заходу дуже сподобалася святкова атмосфера, що вирувала на футбольному полі.

А у заключний день діти на згадку про фестиваль були нагородженні дипломами учасника.

Усі школи, які взяли участь у фестивалі, отримали від Федерації футболу України спортивний інвентар, футбольні м’ячі,  діти – нові футболки, тренери-волонтери – спортивну форму, екіпірування.

Джерело:ХОФФ


Фото:

Нашi партнери