Спортсмени Херсонщини здобули 37 нагород на чемпіонаті Європи з кіокушин карате

19-20 травня 2018 року у Польші в м. Ланьцут пройшов другий відкритий чемпіонат Європи з кіокушин карате «The 2nd European Weight Category Karate Championships». У турнірі  взяли участь 20 краіїн Європи, у тому числі Іспанія, Румунія, Греціїя Ізраїль, Росія, Німеччина, Голландія, Казахстан, Чилі, Австрія, Білорусь, Франція, Латвія, Вірменія, Польща, Україна., 650 спортсменів. 

За підсумками змагань Україна посіла перше місце, виборовши 63 медалі, з яких 25 – золоті. На другому місці – представники Польщі, на третьому – спортсмени з Румунії 

Вагомий внесок у скарбничку нагород збірної  України  зробили представники  Херсонщини, які виступали у складі збірної команди України.  

За підсумками змагань переможцями і призерами другого чемпіонату Європи з кіокушин карате (WKB) стали:

Men KATA:  1 місце -  Ігор Доценко, 2 місце - Олександр Костенко

Women KATA: 2 місце  - Марина Скамарохова

Men -75 Kg: 1 місце -  Олександр Костенко, 2  місце -  Олександр Бережний

Men -80 Kg: 1 місце - Микита Пешенко

Men -85 Kg:  1 місце -  Ельдар Ісмаїлов,  2 місце -  Всеволод Всеволодов, 3 місце - Ілля Сергієнко

Men + 90 Kg:  2 місце -  Семен Гаран,  3  місце - Борис Буліскерія

Women -60 Kg: 1 місце - Марина Скамарохова

Women + 60 Kg: 2 місце - Анастасія Івашечкіна (Україна)

Слід додати, успішно виступили на чемпіонаті у Польщі спортсмени м. Каховки, Нової Кахвоки, Генічеська та Іванівки.

Так, каховські каратисти Олександр Гріненко, Ілля Квашин і Ольга Іщенко (тренер  Дмитро Сіренко) завоювали повний комплект нагород.  За підсумками змагань Олександр Гриненко в своїй віковій групі завоював перше місце, Ілля Квашин - друге, а Ольга Іщенко - третє.

Чемпіоном Європи
у своїй ваговій категорії став учень Корсунської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Новокаховської міської ради Анатолій Колотілов (тренер Олег Жиров).

У складі збірної команди України  взяли участь  3 спортсмени із Генічеська (тренер Віталій Осташевський) .
Дарина  Стрюкова  і Христина Щербина стали переможцями в своїх вагових та вікових категоріях. Дарина залишила позаду суперниць з Латвії, України та Росії, а Христина - з Ізраїлю та Білорусі. Олександр Стрюков програв в першому бою бійцю з Білорусі, який став чемпіоном в цій категорії.

Вихованці Іванівської секції Кіокушин Карате (тренер Ігор Брагінець)  теж  показали себе у поєдинках, а Ауріка Побиванець змогла завоювати бронзу на такому престижному турнірі.
Андрій Анастасьєв вдало пройшов 1/8 змагань, де достроково переміг бійця з Білорусі. А ось у 1/4, на думку суддів, поступився спортсмену з Російської Федерації.
Софія Щербань у 1/8 поступилася суперниці з Латвії. На цьому ж етапі змагань Дмитро Терьошин також поступився спортсмену з Білорусі.

22 травня у м. Херсоні на площі Свободи біля облдержадміністрації відбулася урочиста зустріч  призерів чемпіонату  Європи з кіокушин карате «The 2nd European Weight Category Karate Championships»..

Як зазначив президент Херсонської обласної Федерації Кіокушин карате і Рукопашного бою Сергій Всеволодов: «За підсумками змагань Україна посіла перше місце, виборовши 63 медалі, з яких 25 – золоті. На другому місці – представники Польщі, на третьому – спортсмени з Румунії. Захищаючи честь Таврійського краю херсонські спортсмени отримали 37 винагород».

Привітав призерів Херсонщини від імені голови обласної державної адміністрації та від себе особисто заступник голови ОДА Олександр Адамчик.
«Ви показали просто найвищий клас. Ви прославляєте Україну та Херсонщину! Ви боритеся за перемогу! Ваш успіх є вагомим для українського спорту, що примножує вітчизняні традиції та надихає на нові звершення, сприяє пропаганді життєвих цінностей та здорового способу життя у суспільстві», - наголосив Олександр Адамчик та побажав спортсменам міцного здоров'я, благополуччя та подальших успіхів.


Фото:

Нашi партнери