«Пробіг з вірою в серці» у Херсоні зібрав рекордну суму - більше 81 тис. грн

Під час благодійного «Пробігу з вірою в серці», що пройшов у Херсоні 29 вересня втретє, була зібрана рекордна сума – 81 019 грн. За даними організаторів цього року у заході  взяли участь більше 5 тис. чоловік, що на 40% більше ніж у 2011 року. Безпосередній внесок учасників склав 31 019 грн, ще 50 тис. грн були пожертвувані компанією «Данон», організатором марафону. На зібрані кошти буде придбане встаткування штучної вентиляції легенів для Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні.

Маршрут пробігу склав не більше 1 км: від набережної біля «Фрегата» до вул. Суворова. Фінішну стрічку учасники перетинали на набережній біля «Фрегата».

Сам марафон складався із чотирьох стартів: для професіоналів, окремо для школярів 7-14 і 15-17 років, а також для всіх бажаючих. У кожній категорії суддівська бригада визначала переможців – 1, 2 і 3 місця. Найшвидші херсонці були нагороджені медалями й грамотами, а також подарунками від спортивного бренду  New Balance і мережі магазинів Megasport.

За традицією учасників марафону і їхніх уболівальників очікував святковий концерт. На сцені виступали юні артисти з Херсона, а також спеціально запрошені зірки. Для херсонців виступили учасники телевізійного шоу «Голос країни» - Наталя Пічкур, Назар Іщенко, а також переможець «Крим Мюзік Фест 2012» Олександр Онофрийчук і переможниця «Нової хвилі 2012» у Юрмалі співачка Niloo.

Захід відбувся за активної підтримки Херсонського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

ДОВІДКА: Марафон ініційований в 2010 і вже знайшов відгуки в серцях українців. В 2010 і 2011 роках "Пробіг з вірою в серці" пройшов у Херсоні - зібрано більше 136 297 грн. Для кардіоцентру Херсонської обласної дитячої лікарні придбані встаткування для відео-консультацій і комплекс моніторингу електрорадіосигналів і монітор артеріального тиску.
У Кременчуку  «Пробіг з вірою в серце» уперше пройшов в 2011 р. Жителями міста було зібрано 70 238 грн. Для міської лікарні №2 був придбаний апарат штучної вентиляції легенів, вартість якого становила близько 200 000 грн – різницю в 100 000 грн. компанія «Данон» подарувала місту на 440-річчя.
Унікальні характеристики апарата штучної вентиляції легенів дозволяють виходжувати недонесених дітей вагою від 500-800 г і надавати немовлятам реанімаційну допомогу.



Фото:

Нашi партнери