Паркове орієнтування в Херсоні: «Зелений стадіон» пішов на канікули

У парковій зоні Шуменського мікрорайону пройшов заключний етап першої половини відкритого чемпіонату Херсона з паркового орієнтування «Зелений стадіон-2018».

Це наймасовіші змагання юнаків та дівчат вікових категорій 2000-2002-2004-2006-2008-2010 років народження, юніорів та юніорок, молоді, чоловіків і жінок, ветеранів.

Змагання проводяться за правилами спортивного орієнтування з елементами паркового орієнтування.

«Зелений стадіон» складається з 10 етапів: перший починається в січні, а заключний, десятий, - у грудні. Липень, серпень - літні канікули.

Переможці визначаються в особистому та командному заліках, за сумою всіх етапів. Щорічно в цьому заході бере участь понад 4 тисячі спортсменів, любителів здорового способу життя.

Ініціатором змагань є херсонець Сергій Кобець - тренер, майстер спорту Радянського Союзу зі спортивного орієнтування, майстер спорту України з радіоспорту. За роки тренерської роботи Сергій Кобець підготував 27 майстрів спорту зі спортивного орієнтування.

З 1993 по 2018 роки вихованці херсонця 20 разів ставали призерами чемпіонатів Європи і світу зі спортивного орієнтування та рогейну (добовому 24-годинному бігу). Серед них і дочка Сергія - Юлія, багаторазова чемпіонка  світу і Європи зі спортивного орієнтування та рогейну. Син Микола - також чемпіон світу і Європи в особистому та командному заліках,.

Підтримує сімейні спортивні традиції Сергія і дружина Віта Андріївна (майстер спорту України зі спортивного орієнтування), що і дозволило сім'ї Кобець у 2016 році перемогти в номінації «Краща спортивна сім'я Херсонщини».

Покращуючи техніку і майстерність на етапах змагань «Зелений стадіон», юні орієнтувальники Херсонщини стають переможцями Кубка і чемпіонату України. У 2018 році п'ятеро херсонців виконали норматив майстра спорту.

Джерело: Гривна


Фото:

Нашi партнери